Ezeket a fényképeket néhány perccel a nagy katasztrófák és tragédiák előtt készítették

A most következő képek többsége pillantásra talán épp olyannak tűnik, mint más, átlagos fotó, ha azonban megismerjük a mögöttük rejlő történeteket, akkor mindjárt rájöhetünk, hogy valószínűleg az utolsó (még nyugodt) pillanatokat sikerült megörökíteni rajtuk, mielőtt még megtörténtek volna a katasztrófák és tragédiák.

Challenger űrhajó

A Challenger űrrepülőgép legénységének utolsó repülése. A Kennedy Űrközpontból indított Challenger űrrepülőgép 73 másodperccel az indulás után felrobbant.

Mayinga N\’Seka

Az ápolónő, Mayinga N\’Seka utolsó fényképe. A nő kiemelkedő munkát végzett az 1976-os súlyos Ebola-járvány idején. Kemény munkája és a munka iránti elkötelezettsége azonban súlyos következményekkel járt – idővel a nő is megfertőződött és elhunyt.

Omagh-i terrortámadás

Terrorista támadás az észak-írországi Omaghban. A piros autóban egy bomba volt, amely 29 embert ölt meg és további 220 embert megsebesített. A képen látható férfi és a gyerek túlélte, de a fotó készítője nem.

Keith Sapsford

Egy 14 éves kisfiú, Keith Sapsford szörnyethalt, miután 1970. február 24-én kiesett és szörnyethalt a Japan Airlines Sydneyből Tokióba tartó járatán. A fiú az utasszállító gép futóaknájában bújt el (ide húzzák fel a kerekeket repülés közben), azonban pillanatokkal a felszállás után kizuhant onnan. A fényképet John Gilspin fotós készítette, teljesen véletlenül, miközben az újonnan vásárolt kameráját próbálgatta.

Iskolai mészárlás

Ennek a biztonsági kamerának a felvételnél William Sanders professzor látható, amint több mint 100 diákot ment meg a Columbine Gimnáziumban történt mészárlás közben 1999. április 20-án. Később lelőtték, nem élte túl.

571-es járat

Az uruguayi légierő 571-es különjárata 1972. október 13-án zuhant le az Andokban. Ez az utolsó fotó, mielőtt megtörtént volna a tragédia. A zuhanást túlélő utasok kénytelenek voltak megenni az elhunyt társaikat a túlélés érdekében. 72 nappal a baleset után végül 12 utast találtak, akik még mindig éltek.

Robert Overcracker

Robert Overcracker hivatásos kaszkadőr egy jetskivel ugratott le a Niagara-vízesésről, hogy felhívja a média figyelmét a hajléktalanok növekvő számának problémájára. Az ejtőernyője azonban nem nyílt ki, és a férfi szörnyethalt a balesetben.

TransAsia Airways 235

A TransAsia Airways 235-ös járata 2015. február 4-én zuhant le, Tajvanon. A balesetet egy autó menetfigyelő kamerája rögzítette. Az 58 utas közül csak 15 élte túl a balesetet.

Párizsi terrortámadás

Az Eagles of Death Metal együttes koncertjére várva Gilles Leclerc és Marianne Lebanane szelfizéssel ütötték el az időt a párizsi Bataclan klubban. Kicsivel később terrorista támadás történt, amiben több mint 100 ember vesztette életét. Marianne túlélte, Gilles nem.

Harambe

Harambe, a nyugat síkvidéki gorilla egyik utolsó felvétele, mielőtt 2016. május 28-án a Cincinnati Állat- és Növénykertben lelőtték, amiért az egyik látogató gyereke besett hozzá a ketrecbe, és máshogy nem tudták épségben kiszabadítani a gyermeket.

betöltés...