9 abszurd hagyomány, amit az emberek egykoron azért csináltak, hogy szebbnek tűnjenek

betöltés...

Tudjuk jól, hogy az emberek régen sok olyan dolgot csináltak, aminek majd fejjel nézve bizony roppant kevés köze van a józan észhez. Vannak azonban olyan sokkoló és fájdalmas dolgok, melyeket az emberek pusztán azért tettek magukkal, mert – ki tudja, miért – ettől szebbnek gondolták magukat. Még szerencse, hogy ezek a dolgok már a múlté. Ki tudja, néhány évtized vagy évszázad múlva lehet, hogy a magassarkú cipők is felkerülnek majd egy ilyen listára, most azonban nézzük meg, hogy milyen bizarr dolgokat csináltak magukkal az emberek a múltban.

Majdnem ezer évvel ezelőtt a kínai kislányoknak 5-7 éves korukban el kellett szorítaniuk a lábfejüket, hogy a lábuk háromszög alakú legyen, mert akkoriban ezt tartották szépnek.

Az ókori görögök nagyon vonzónak tartották az összenőtt szemöldököt. Számukra ez a tisztaságot szimbolizálta.

A japán nők hagyományosan fekete fogkrémmel kenték a fogaikat, hogy még vonzóbbnak tűnjenek a férfiak számára. Érdekes módon ez pozitív hatással volt a fogaikra.

A középkorban az európai nők úgy gondolták, hogy a szemöldök felesleges, ezért teljesen eltávolították.

A 18. században a nők apró négyzet, kör és csillag alakú szövetdarabokat ragasztottak az arcukra. Speciális jelentése volt annak, hogy hova ragasztották őket: például az arc jobb oldalára ragasztott szövetdarab azt jelentette, hogy a nő házas.

A férfiak néhány száz évvel ezelőtt nem a bicepszükkel vagy a kockás hasukkal villogtak, hanem a lábaikkal. Ekkoriban a divatot is úgy alakították, hogy minél inkább kihangsúlyozza a kecses férfi lábakat.

A maják időszámításunk előtt körülbelül 1000 évvel eltorzították a született gyermekeik koponyáit, hogy szebbé és okosabbá váljanak.

A magas homlok nagyon népszerű volt a nők körében a reneszánsz idején. A nők igyekeztek minél nagyobb homlokot csinálni maguknak, ezért olyan szoros frizurákat készítettek, amik minél inkább hátrahúzták a hajukat.

Kínában a hosszú körmök a gazdagság szimbólumai voltak a Csing-dinasztia idején. A szegény emberek ezt egyszerűen nem engedhették meg maguknak, mivel a kétkezi munka közben folyamatosan letörtek a körmeik.

betöltés...