8 dolog a fürdőszobai etikettről különböző országokból

Ha azt hiszed, hogy csak férfi piszoárok léteznek, akkor tévedsz. Németországban létezik egy női változat is, ami kicsit furcsán nézhet ki, de modern korunkban okos megoldás lehet. Mégis, minden országnak megvan a maga sajátos etikettje, és jobb, ha tisztában vagy vele, mielőtt odamész.

Mi megértjük, hogy a világ sokszínű, és úgy döntöttünk, hogy megnézzük ezeket a kulturális különbségeket, amikor a WC-használati szokásokról van szó.

1. Németországban találsz nőknek való piszoárokat.

A 2000-es évek óta néhány európai nyilvános vécében bevezették a nőknek szánt piszoárokat. Most már Németországban is találsz ilyeneket. A tervek szerint Berlinben minden nyilvános WC-ben megjelennek majd ezek a piszoárok.

2. Londonban és Amszterdamban pop-up piszoárokat találhatsz.

Londonban és Amszterdamban bárhová áthelyezhető, nyitott piszoárokat használhatsz. Ezeket a vécéket többnyire az éjszakai órákban helyezik ki, majd nappal eltűnnek.

3. Egyiptomban fizetni kell a vécépapírért a nyilvános vécékben.

Egyiptomban szembesülhetsz azzal a helyzettel, hogy a nyilvános vécékben fizetned kell a WC-papírért. Előfordulhat, hogy valaki a mosdók előtt áll, hogy pénzt szedjen. Ellenkező esetben vigyél magaddal saját papírt.

4. Franciaországban találhatsz szabadtéri piszoárokat, amelyek úgy néznek ki, mint egy piros doboz, benne fűrészporral.

Embed from Getty Images

Franciaországban találhatsz olyan környezetbarát piszoárokat, amelyek szalmával vannak megtöltve, és kültéri használatra tervezték őket. A tetejüket virággal is fel lehet dobni.

5. Börtönbe kerülhetsz, ha nem húzod le a vécét Szingapúrban.

Szingapúrban tisztelik a tisztaságot. Ha nem húzod le a vécét egy nyilvános illemhelyen, több mint 150 dolláros bírságot kaphatsz. Ha nincs pénzed kifizetni, börtönbe kerülhetsz.

6. Skóciában törvény kötelez arra, hogy beengedj valakit, ha valaki bekopogtat a mosdó ajtaján, és használnia kell a WC-t.

Ez nem csak hagyomány, hanem törvény is Skóciában, hogy vendégszeretőnek kell lenned, ha nyilvános illemhelyet használsz. Ha hallod, hogy valaki kopogtat az ajtón, be kell engedned. Ez akár egy új barátság kezdete is lehet.

7. Kínában arcfelismerővel találkozhatsz a vécékben.

Kínában 2015-ben WC-forradalom volt. A lényeg az volt, hogy javuljanak a higiéniai körülmények az országban. Most már a nyilvános mosdókban arcfelismerést is találsz.

8. Dubaiban az égben pisilhetsz.

A világ legmagasabb vécéje Dubaiban található, és csodálatos tájat láthatsz a folyamat közben. Még Will Smith is megemlítette az Instagramján. De ne aggódj, teljesen fel volt öltözve.

Melyik volt a legszokatlanabb mosdó, amit életedben láttál? Mi a véleményed a szabadtéri piszoárokról?

betöltés...