8 titkos üzenet, amely kecsesen el van rejtve a légiutas-kísérők egyenruhájában

A légiutas-kísérő fontos és tekintélyes szakma. Ezek az emberek a légitársaság arca, és az egyenruhájuk kialakításához a cégek olyan ikonikus tervezőket alkalmaznak, mint például Vivienne Westwood. Ezek a tervezők olyan ruhákat készítenek, amelyek nem egyszerűen vonzóak, hanem olyan titkokat is rejtenek, amelyekről nem minden utas tud.

Mi megismertük a légiutas-kísérők egyenruháiban elrejtett üzeneteket. A bónusz részben pedig megnézheted, milyen ételeket kapnak a Singapore Airlines utasai.

Air France, Franciaország

A francia légitársaság, az Air France hagyományos színe a sötétkék. A vállalat már több mint 70 éve használja ezt a színsémát. Christian Lacroix tervező azonban élénkpiros övet és kesztyűt adott az egyenruhához, hogy a légiutas-kísérők könnyen észrevehetőek legyenek az emberek tömegében.

China Eastern Airlines, Kína

A China Eastern Airlines légiutas-kísérőinek ruházatát Christian Lacroix tervezte. Az egyenruha az egyszerűség, a szépség és a szerénység eszméin alapul. A piros öv és a kiegészítők élénkebbé teszik az egyenruhát. Ezenkívül a nyaksál és az övön lévő kerek plakett hagyományos kínai mintákat tartalmaz. Így az egyenruha ötvözi a nyugati divatot és a keleti identitást.

Delta Air Lines, Egyesült Államok

A Delta Air Lines egyenruhája az évek során komoly változásokon ment keresztül. 2018-ban Zak Rosen, az a tervező, aki Rihanna énekesnőt is öltöztette, új dizájnt készített. Ő 3 alapszínt választott: lila, szürke és piros. A színeknek vicces nevei vannak, amelyek a repüléshez és az utazáshoz kapcsolódnak. Például nem csak lila és szürke, hanem ” földfeletti sebesség grafit” és “útlevél lila”.

Virgin Atlantic, Nagy-Britannia

Régebben a brit Virgin Atlantic légiutas-kísérői meglehetősen bő kabátokat viseltek. John Rocha tervező azonban karcsúbb szabású sziluettet és V alakú szabást vezetett be, hogy a személyzet üzletiesebbnek és lazábbnak tűnjön.
Később Vivienne Westwood továbbfejlesztette az egyenruhát, és nőiesebbé és elegánsabbá tette. A vállalat vezetője szerint alkalmazottaik jobban érzik magukat és jobban dolgoznak a jó ruhákban.

ANA, Japán

A japán légitársaság, az ANA (All Nippon Airways) egyenruháját Prabal Gurung tervező tervezte, akit Lady Gaga is nagyon kedvel. A világosszürke ruhák tökéletes kombinációt alkotnak a kék ANA logóval. A virágmintás, világos sálak pedig azt mutatják, hogy a cég tiszteli a japán örökséget.

Etihad Airways, Egyesült Arab Emírségek

Az Etihad Airways az Egyesült Arab Emírségekből származó vállalat. A sálaknak rejtett jelentése van. A Forma-1-gyel való 10 éves együttműködés szimbóluma.
A dizájnt Diane von Fürstenberg fejlesztette ki. A sál jelentése többrétegű. Az első az Abu Dhabi versenypálya kinézete. Aztán ott vannak a színek. A lila a királyi szín, a narancssárga árnyalat pedig a sivatagi naplemente. A sálakkal tisztelegnek a partnerek előtt, és a vállalat értékeit mutatják meg: az eleganciát és a boldogságot.

China Airlines, Kína

Ezeket az egyenruhákat a China Airlines számára William Chang tervezte, akit egyébként Oscar-díjra jelöltek a legjobb jelmeztervezésért. Az egyenruha alapja a nemzeti qipao ruha, amely az ázsiai nők lágyságát és szerénységét mutatja. A tervező igyekezett megtartani a hagyományokat, és modern divatkoncepciókat is beépíteni. A cég honlapján számos videót nézhetünk a CO2-kibocsátás csökkentéséről és a fák védelméről.

Singapore Airlines, Szingapúr

A Singapore Airlines légiutas-kísérőinek egyenruhája több mint 50 éve nem változott. A szingapúri légiutas-kísérők szűk szoknyája elsőre nem tűnik praktikusnak, de van egy titka. Vészhelyzet esetén elöl a hasíték segít az utaskísérőknek a térd fölött megkötni a szoknyát, hogy rövidebb legyen, és könnyebb legyen benne járni.
A szín is számít. A normál kísérők kéket viselnek, a rangidősök zöldet, a szakácskísérő pedig pirosba öltözik.

Bónusz: Ezt eszik a Singapore Airlines utasai. A légiutas-kísérőket megtanítják arra, hogy az ételeket vonzó módon rendezzék el.

Te melyik egyenruhát tartod a legjobbnak?

betöltés...