Miért hanyagolják a japán anyák a babakocsit, és miért hordozzák inkább a gyerekeiket?

Japánban meglehetősen gyakori, hogy az anyukák a hátukon hordozzák a babájukat. Valószínűleg 5-ből 4 nőt fogsz látni, akik a hátukon cipelik a babát, gyakran a hátuk mögött keresztbe tett kezükkel tartják a helyükön. Vagy láthatod a gyermeket hordozóban utazni.

Úgy döntöttünk, hogy rávilágítunk ennek a gyakori japán anyai viselkedésnek az okaira, amely minket is meglep és megdöbbent. És szívesen megosztanánk veletek is.

1. A babahordozás régi hagyomány.

Történelmileg a babákat egy “Onbuhimos” segítségével hordozták, ami lefordítva “háton hordozó hevedert” jelent. Ezt a babahordozót puha anyagból készítették azzal a szándékkal, hogy az anyukák a hátukon hordozzák a gyerekeket, és hagyják, hogy a válluk fölött átnézzenek. Abban az időben az anyáknak magukkal kellett vinniük a babákat a rizsföldekre, és ez volt a legkényelmesebb módja annak, hogy munka közben szemmel tartsák gyermekeiket.

2. Az anyák és a csecsemők közötti fizikai kapcsolat nagyon fontos.

Az anya-gyermek kapcsolat mély, de azt mondják, hogy a japán anyák és a csecsemőik közötti kötődés nagyon erős. Ez pedig azért van, mert nagyon nagyra értékelik a fizikai kapcsolatot. Már egészen kicsi koruktól kezdve közös tevékenységeket végeznek gyermekeikkel, és nem hagynak ki egyetlen alkalmat sem, hogy fizikailag közel legyenek hozzájuk.

3. Azok a gyerekek, akiket hordoznak, nyugodtabbak, nyugodtabb a szívverésük.

Egy tanulmány szerint, amelyet Japánban végeztek 12 egészséges csecsemőn, bebizonyosodott, hogy az édesanyjuk által hordozott csecsemők azonnal nyugodtabbnak érzik magukat, és lassabb a szívverésük. Ugyanez a vizsgálat kimutatta, hogy a sétáló anya által hordozott csecsemők nyugodtabbak és nyugodtabbak voltak, mint az ülő helyzetben hordozott csecsemők, függetlenül az anya korától vagy a járás sebességétől.

4. A babahordozás praktikusabb, ha tömegközlekedést használunk.

Mivel a japánok nagy tömegei használják a tömegközlekedést, azok az anyák, akik Tokióban vagy más városokban szeretnének buszon, metrón vagy vonaton közlekedni, kényelmes megoldást keresnek. Babakocsi helyett inkább hordozóval vagy kendővel hordozzák a babájukat. Így nem kell aggódniuk amiatt, hogy a kerekek elakadnak, amikor fel- és leszállnak a közlekedési eszközről.

5. Japánban a babahordozók széles választéka közül lehet választani.

Az Onbuhimo a hagyományos japán babahordozó, a formatervek ma már intelligensebbek és fejlettebbek. A japán piacon már puhább szövetek és innovatívabb babahordozók közül lehet választani.

Mit szólnál ahhoz, ha lemondanál a babakocsiról és hordoznád a babát? Te kipróbálnád?

betöltés...