15 híresség, akik okkal kapták a keresztnevüket

Gyakran előfordul, hogy a leendő szülők nem tudják eldönteni, milyen nevet válasszanak születendő gyermeküknek. Egyesek tanulmányozzák a népszerű nevek listáit, míg mások úgy döntenek, hogy egy családtagról vagy egy híres személyről nevezik el gyermeküket, aki sokat tett hozzá az emberiség fejlődéséhez.

Megvizsgáltuk a hírességek életrajzát, és megtaláltuk a nevük mögött álló történeteket. A bónusz részben 2 híresség egzotikus nevének jelentését magyarázzuk el.

Leonardo DiCaprio – Leonardo da Vinci

DiCaprio édesanyja, Irmelin, aki akkoriban várandós volt vele, az olaszországi Firenzében, az Uffizi Múzeumban egy Leonardo da Vinci-festményt nézegetett. Ebben a pillanatban érezte, hogy rúg a baba, és férjével, DiCaprio apukájával úgy döntöttek, hogy leendő fiuknak a Leonardo nevet adják.

Uma Thurman – Uma Istennő

Gyermekként Uma-t szokatlan neve miatt csúfolták. De valójában a szerelem, a szépség és a harmónia hindu istennőjéről, Parvatiról nevezték el, akinek egyik neve Uma. És ez nem meglepő, hiszen Uma édesapja, Robert Thurman az indo-tibeti buddhizmus szakértője volt.

Selena Gomez – Selena Quintanilla énekesnő

A színésznő és énekesnő Selena Quintanilla énekesnőről kapta a nevét, aki az 1990-es években volt nagyon népszerű. Quintanilla minden idők egyik legnagyobb női latin előadója.

Keira Knightley – Kira Ivanova műkorcsolyázó

A nevet Keira édesapja választotta, aki látta a tévében az orosz műkorcsolyázó Kira Ivanovát, és azonnal megtetszett neki. Az édesanyja azonban elírta a nevét, amikor Keira születését anyakönyvezni ment, így kapta a nagyon szokatlan nevet – Keira.

Sebastian Stan – Johann Sebastian Bach

Georgeta Orlovschi zongoraművésznő, a Marvel Moziverzumban Bucky Barnes szerepének köszönhetően híressé vált színész édesanyja Johann Sebastian Bach német zeneszerzőről nevezte el fiát.

Scarlett Johansson – Scarlett O’Hara

A hollywoodi színésznő a vállalkozó kedvű és bátor Scarlett O’Haráról, Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényének főhősnőjéről kapta a nevét.

Jude Law – a Beatles Hey Jude című dala

A színészt szülei a Hey Jude című Beatles-dal szereplőjéről, valamint Thomas Hardy Lidércfény című regényének főszereplőjéről – egy nehéz sorsú, kisvárosi kőművesről – nevezték el.

Winona Ryder – egy minnesotai város

Néha utcákat és városokat neveznek el híres emberekről, de Winona Ryder esete más volt. A minnesotai Olmstedben született, és a közeli Winona városról nevezték el. Winona szülei egyébként a kisebbik öccsét Jurij Gagarin szovjet űrhajósról nevezték el.

Thora Birch – Thor isten

Thora Birchet, akit sokan a Hókusz pókuszban és az Amerikai szépségben játszott gyerekszerepeiről ismerünk, szülei a mennydörgés és villámlás északi istene, Thor után nevezték el.

Halle Berry – egy áruház

Halle Berry a Halle áruházról kapta a nevét. Ez 1891-től 1982-ig volt nyitva a színésznő szülővárosában, az ohiói Clevelandben, és korábban helyi nevezetességnek számított.

Macaulay Carson Culkin – Thomas Babington Macaulay történész

A színész, akit mindenki a Reszkessetek, betörők! című karácsonyi vígjátékban játszott szerepe alapján ismer, Thomas Babington Macaulay brit történész és politikusról kapta a nevét. Míg második nevét Kit Carson amerikai felfedező tiszteletére kapta.

Anne Hathaway – William Shakespeare felesége

A színésznő William Shakespeare angol költő és drámaíró feleségéről kapta a nevét, akinek házassága előtt a vezetékneve Hathaway volt.

Taylor Swift – James Taylor zenész

Taylor a férfi énekes és dalszerző James Taylor után kapta a nevét. A két énekes 2011-ben együtt lépett színpadra a New York-i Madison Square Gardenben.

Kit Harington – Christopher Marlowe költő

Kit Harington teljes neve Christopher Catesby Harington. A színészt édesanyja Christopher Marlowe, az Erzsébet-kori angol drámaíró és költő után nevezte el. Érdekesség, hogy Kit 11 éves koráig nem tudta a teljes nevét.

Bindi Sue Irwin (Steve Irwin lánya) – egy Bindi nevű krokodil

A híres ausztrál természetvédelmi szakértő egyetlen lányát kedvenc nőstény krokodiljáról, Bindiről nevezte el. Míg középső nevét a család kutyájának, Sue-nak a tiszteletére kapta.

Bónusz 1: Zendaya a sona nép nyelvén azt jelenti, hogy “hálát adni”.

A Pókember-filmekben játszott szerepéről ismert népszerű színésznő és énekesnő nevét édesapja választotta. A Zendaya nevet a sona “tendai” szó ihlette, ami azt jelenti, hogy “hálát adni”. A színésznő elmondása szerint édesapja szereti a Z betűt, ezért változtatta meg kissé a szót.

Bónusz 2: Keanu hawaiiul azt jelenti, hogy “hűvös szellő a hegyek felett”.

A multikulturális felmenőkkel rendelkező színész neve hawaii nyelven azt jelenti, hogy “hűvös szellő a hegyek felett”.

Te tudod, hogy kiről kaptad a neved? Mondd el nekünk az alábbi hozzászólásokban.

betöltés...