Az indonéz nők 7 titka a lassú öregedéshez

Minden nemzetnek megvannak a maga szépségtippjei és titkai. Az indonéz kezeléseknek ősi gyökerei és évszázadok óta használt eljárásai vannak. A nők 53 évesen is úgy nézhetnek ki, mintha 35 évesek lennének, erre jó példa Puspa Dewi blogger.

Mi imádjuk az egészséges testet és lelket, és megosztunk 7 indonéz tippet, hogyan érhetjük el ezt.

1. Rizsliszt használata

Amellett, hogy az indonéz nők rizslisztet használnak vízzel arcmaszkként, különleges testradírokat is készítenek a testükre. A hámlasztó pasztát őrölt rizsből, gyömbérből, diófélékből, kurkuma gyökérből, fahéjból és szantálfa porból készítik. Az összes hozzávalót össze kell őrölni. Ez a természetes bőrradír puhítja és tisztítja a bőrt, de csak a testeden használd.

2. A striák megelőzése

A balinézek tetőtől talpig kényeztetéssel próbálják ápolni a testüket. Sokkal könnyebb megelőzni a striákat, mint később küzdeni velük. Az egyik legnépszerűbb rituálé a balinéz hasmaszk alkalmazása. Ez őrölt rizst és “kencur”-t, egy gyömbérszerű gyökeret tartalmaz. Ezek az összetevők elősegítik a bőr rugalmasságát.

Gyakran előfordul, hogy a szülés után a nő testmasszázst kap egy gyógynövényes pakolással, amelyet a hasára helyeznek.

3. Papaya és papaya magok használata a bőrre

Az indonéz nők pürésített papayát használnak tejjel vagy anélkül, és közvetlenül az arcukra kenik, hogy ragyogjon a bőrük. Továbbá, hogy megszabaduljanak hajuk sötét színétől, és megelőzzék annak károsodását, papayamagot őrölnek, és vízzel keveréket készítenek belőle. Ezután ezt a pasztát a hajukra kenik, várnak egy órát, majd leöblítik.

4. Fürdéshez kecsketejet használnak

Ezt az ősi szépségfürdőt a jávai hercegnők használták. Segít megőrizni a fiatal és puha bőrt. A nők kecsketejet adtak a fürdőjükhöz, és 30 percig ültek benne, majd leöblítették a tejet.

5. Krémfürdők készítése

Indonéziában a krémfürdő kedvelt hajkezelés. Ez nem krémmel való fürdés, hanem egy hosszú procedúra. Először avokádós hajmaszkot alkalmazunk, majd hajgőzölés következik. Ezután könnyű masszázst kap a fejbőr, a nyak és a váll. Az eljárást hajmosás és hajszárítás zárja.

A krémfürdő nem csak egy relaxációs kezelés, hanem segít, hogy a haj erős és egészséges legyen, és megvédi a vegyi anyagok rossz hatásaitól.

6. Masszázs hetente kétszer

A masszázs az indonézek számára elengedhetetlen az egészség és a fiatalság szempontjából. A divatmárka alapítója, Nonita Respati azt mondja, neki még saját szépségápolási rendszere is van. A manikűr és pedikűr mellett heti rendszerességgel arcmaszkot, hajpakolást és hetente kétszer masszázst is kap

7. Sugárzó boldogság

Indonézia egyik legnépszerűbb bloggere, aki 53 évesen is 35-nek néz ki, elárulta a fiatalság titkát. Minél idősebb, annál boldogabb. A boldogság segít megőrizni a belső és külső szépséget. Mosolyogj többet és szeresd magad.

Te melyik tippet alkalmaznád? Neked milyen titkaid vannak a fiatalság megőrzésére?

betöltés...