13 dolog, amit szinte senki sem vett észre az Alkonyat-filmsorozatban

Az Alkonyat-filmsorozat (2008-2012) megszerettette velünk történeteit és szereplőit. Sóhajtottunk Edward és Bella minden csókjánál és pillantásánál, és minden alkalommal izgatottak lettünk, amikor a produkciós társaság bejelentette egy új film megjelenését. De ami annyira csodálatosá teszi ezt a sorozatot, az az, hogy még akkor is, ha a képernyőn látottak már eleve gyönyörűek voltak, tele van olyan apró részletekkel is, amelyek még különlegesebbé teszik az egész történetet.

Készítettünk egy összeállítást az Alkonyat-ban történt 13 dologból, amelyet esetleg elmulasztottál a film megtekintése közben.

1.Az alma, a tiltott szerelem szimbóluma

Az első Alkonyat-filmben van egy jelenet, ahol Bella leejt egy almát. Edward az, aki felveszi, és amikor megteszi, pontosan ugyanúgy tartja a kezében, mint ahogy a regény borítóján látjuk. Catherine Hardwicke, a film rendezője elmondta, hogy 13 felvétel kellett a megfelelő póz eléréséhez. Stephenie Meyer, a sorozatot inspiráló könyvek szerzője kifejtette, hogy ez az alma képviseli Edward és Bella tiltott szerelmét.

2.A sakkjáték, amelyet mindannyian szerettünk volna otthonra

Az Alkonyat (2008) című filmben, amikor Bella és Edward együtt állnak a Cullen család konyhájában, láthatunk egy sakkkészletet, vörös és fehér bábukkal az asztalon. Ez a társasjáték ugyanaz, amely megjelenik Stephenie Meyer utolsó regénye, a Hajnalhasadás címlapján, amely az egyik könyv, amelyre a saga épült. Ugyanez a társasjáték ismét megjelenik az Alkonyat – Hajnalhasadás (2011) című filmben.

3.A paróka, amelyről Lautnernek nincsenek szép emlékei

Taylor Lautner az egyik szereplő, akinek Jacob Blackként nyújtott remek teljesítményének köszönhetően sikerült ellopnia a szívünket. Bella gyermekkori barátjának hosszú fekete haja volt, és ez fontos része volt a szereplő kinézetének, így Taylornak parókát kellett viselnie az Alkonyatban. “A paróka, nagyon fontos társsztár volt. Most nem igazán hiányzik. Gyűlölködés volt kettőnk között. Nem tetszett nekem, én nem tetszettem neki. Nem szép emlékek.” – mondta Lautner az MTV-nek adott interjú során.

4.A dzseki, amely egy egész várost híressé tett

A kabát, amelyet Michael Welch viselt, amikor Mike Newtont alakította a mozivászon, valójában a Forks középiskolához tartozik. Az iskola számos kelléket és öltözéket kölcsönzött a film forgatásához.

Tudtad, hogy Forks városában van egy „Forever Twilight in Forks” elnevezésű fesztivál? Szeptemberben kerül megrendezésre, és sok turistát vonz. Ünnepség és megemlékezés a sorozatban megjelenő szereplőkről. És ez nem az egyetlen dolog, van egy étterem is, amely a „Bella Burgert” kínálja.

5.A szerző ugyanolyan Alkonyat rajongó, mint mi.

Stephenie Meyer, az Alkonyat sorozatot ihlető könyvek szerzője feltűnik az első részben. Észrevetted? Adunk egy tippet. Abban a jelenetben, amikor Charlie megkérdezi Bellát, tetszenek-e neki a fiúk a városban, egy laptop mellett lehet látni, amint vegetáriánus szendvicset rendel.

6.Hold alakú gyűrű

A gyűrű, amelyet Bella visel a 2009-es filmben, egy nagy holdkőből készül. És ha belegondolunk, akkor van is értelme, ha figyelembe vesszük, hogy a film címe Alkonyat – Újhold…

7.A kép, a szerelem tökéletes emléke

A saga 2009-es második részében van egy jelenet, ahol Charlie átadja Bellának a születésnapi ajándékait. Mögötte a falon egy kép látható, ahol megjelennek a saga első részének főszereplői, ugyanolyan kinézettel, mint 2008-ban. Észrevetted?

8.Bella, egy karakter, aki mindent elmond a szemével

Kristen Stewart szeme zöld. Ezért a színésznőnek a sorozat első 2 részében barna kontaktlencsét kellett viselnie, hogy Bella szemének színe olyan legyen, ahogyan azt a könyv leírja. Az utolsó filmben pedig Stewartnak vörös lencsét kellett viselnie, hogy vámpírszemeket kapjon. Robert Pattinson szerint a színésznő nem panaszkodott a barna lencsékre, de a vöröseket kissé kényelmetlennek érezte.

9.Minden lány álom esküvői ruhája

Stephenie Meyer gondosan választotta ki Carolina Herrera-t, hogy megtervezze Bella esküvői ruháját az Alkonyat – Hajnalhasadás (2011) című filmben. A híres tervező örült, amikor megtudta, hogy Kristen Stewartnak tetszik az általa tervezett ruha. Carolina Herrera legfontosabb prioritása az volt, hogy a menyasszonyt boldoggá tegye az esküvőjén!

10.Kristen imád mindenféle kiegészítőt viselni

Az Alkonyat – Hajnalhasadás című filmben van egy jelenet, amelyben Bella Alice-szel együtt cipőt próbál az esküvőre. Tudtad, hogy a gyűrűk, amelyeket a főszereplő a mutató- és középső ujján viselt, mind Kristen Stewarté, és hogy a való életben is viseli őket?

11.És ismét: Stephenie Meyer nem tudta megállni, hogy ne jelenjen meg a filmben.

Úgy tűnik, hogy Stephenie Meyernek tetszett a film első részében alakított cameoszerep, és nem hibáztathatjuk ezért. Végül is szórakoztató lehet annak a filmnek a részese lenni, amelyet az általad írt regények ihlettek. Tehát nem csak a 2008-as filmben tűnt fel, amint azt korábban mondtuk, hanem visszatért a mozivászonra az Alkonyat – Hajnalhasadás című filmben. Edward és Bella esküvői jelenetében mosolyogva láthatjuk a vendégek között.

12.A szeretet üzenete egy medálban

Az Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész (2012) című filmben láthatjuk, ahogy Bella egy kis medált ad ajándékba lányának, Renesmee-nek. Ebben megjelenik a „Plus que ma propre vie” kifejezés, amely franciául azt jelenti, hogy „Jobban, mint a saját életemet”, mondván, hogy jobban szereti, mint a saját életét.

13.Baseball, Cullenék kedvenc sportja, amely generációról generációra és filmről filmre száll

Ahogy kibontakoznak azok a jelenetek, amelyek a kis Renesmee gyors növekedését mutatják, a háta mögött egy polcon egy baseballkesztyűt láthatsz egy labdával. Ez egy utalás a sorozat első filmjére, amelyben a Cullen család ugyanazt a sportot űzi. Úgy tűnik, hogy a Cullen gének erősek Renesmee-ben.

Észrevetted korábban ezeket az apró részleteket? Tudsz még említeni olyanokat, amiket fel lehetne venni a listára? Tudasd velünk kommentben!

betöltés...