21 szívszorító előtte-utána kép, ami bemutatja a menhelyi kutyák valódi életét.

Ahogy az embereknek, úgy az állatoknak is szüksége van a szeretetre, főleg a kutyáknak. Mivel ők az emberek leghűségesebb társai, ezért ők vakon megbíznak mindenkiben. Ezt sajnos nagyon rosszul teszik, ugyanis nem egy olyan illető van, aki csak nyűgnek érzi a kutyatartást ezért drasztikus módon próbál megválni házi állatától. Sajnos akadnak kutyusok, akik már egész fiatalon az utcára kerülnek és csak a jószívű embereken múlik, hogy kapnak-e egy újabb esélyt vagy nem. A mai világban már rengeteg a menhelyi kutya, akik minden egyes nap arra várnak, hogy valaki elvigye és megszeresse őket. A mai cikkünkben olyan ebeket szedtünk össze, akik szörnyű körülmények között éltek, de néhány jó lelkű embernek hála újra boldog és egészséges életet élhetnek.

“A barátom megmentette ezt a kis drágát. Három hónap múlva így nézett ki.”

“Augustus nevű kutyánk a menhelyen és a mi otthonunkba. Ég és föld a különbség.”

Ez a kutya mindig is félt az emberektől, ám miután gazdája örökbe fogadta már csak arra vágyott, hogy a hasát vakargassa.

“Ezt a pici kölyköt egy áruház parkolójában hagyták, ám mi megmentettük őt. Szinte teljesen kicserélődött a gondozásunk alatt.”

Mileyra egy szemétkupacban találtak rá, de olyan sérülései voltak, melytől képtelen volt lábra állni. Szerencsére ma már boldog, egészséges és kiegyensúlyozott kutya lett belőle.

“A feleségemmel láttuk egy Facebook bejegyzésben, hogy ezt a kis árvát nemrég mentették meg és örökbefogadót keresnek neki. Három hónapos volt, amikor elhoztuk. Szegénynek szörnyű bőrfertőzése volt, amit jó alaposan ki kellett kezelni. Két hónap után szinte felismerhetetlenné vált.”

Kelsey kutyának parazita és egyéb más fertőzése is volt, ám amikor találkozott egy jólelkű idegennel az élete fenekestül felfordult. Az idegen betessékelte őt a kocsijába és a legközelebbi állatorvoshoz vitte őt. Azóta békében és boldogságban élnek együtt.

Ennek a csont sovány kutyának már csak napjai voltak hátra, mert gyomra tele volt emészthetetlen faágakkal és kövekkel. Szerencsére sikerült befogni, meggyógyítani és örökbe adni. Most így néz ki.

Ő az én örökbe fogadott kiskutyám Minda. A két kép között egy év telt el és ez idő alatt hatalmas változáson esett át.

Ezt a cocker spánielt teljesen elhanyagolták, de egy jószívű pár örökbe fogadta és teljesen megváltozott a náluk töltött idő alatt.

Ez a két éves kislány végre készen áll arra, hogy új életet kezdjen. Gondoltad volna, hogy a nagy szőr alatt egy ilyen pici kutya rejtőzik?

Ennek a drága kutyusnak szinte az összes szőre kihullott és csont soványra le volt fogyva. De egy szerető családban szerencsére összeszedte magát és most boldogabb, mint valaha.

“A kutyám életét hónapokkal ezelőtt megmentette a házunk közelében élő állatorvos. Néhány hónap múlva teljesen kivirult.”

Sok idő és sok szeretet kellett ahhoz, hogy ez a kutya újra önmaga legyen.

Ezt a szegény kis párát mindig bántották ezért nagyon félt az emberektől és mindentől, ami körülvette őt. Kemény munka és sok szeretet kellett ahhoz, hogy ma úgy nézzen ki, mint a jobb oldali képen.

Treasure, egy 2 éves miniatűr uszkár, akit nagyon elhanyagoltak a gazdái. Miután kitették az utcára egy állatvédő megtalálta és magával vitte a központba, ahol kezelésbe vették.

“Az örökbe fogadott kiskutyám nem is lehetne boldogabb, rengeteg szeretetet és törődést kap tőlünk és imádja, ha a hasát simogatjuk.”

A két kép között egyetlen év telt el, de látványos a javulás.

Ennek a kutyusnak már nem sok napja volt hátra, hiszen bezárva, saját ürüléke mellett volt kénytelen élni. De szerencsére megtalálták, megmentették és örökbe fogadták. Ma már egy nagyon kiegyensúlyozott kiskutya.

Shrek alig látott ki a bundája alól, hiszen teljes testét benőtte a szőr. Miután megborotválták egy nagyon helyes kis kutya lett belőle.

Ez a sovány kis jószág nem volt hajlandó enni, ám a gondozók törődése következtében végre elkezdett apró kis falatokat enni. 7 hét múlva ilyen kutya lett belőle.

Ti fogadtatok már örökbe kutyát?

betöltés...