16 híresség, akiknek valódi neve még a legkeményebb rajongóikat is meglepné

Egy német kisváros egyik tanára úgy döntött, hogy becenevet ad diákjának. A becenév végül a leendő sztár – a Scooter együttes énekese – neve lett. És ez nagyszerű, mert az igazi neve elég egyszerű.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen neveket viselnek valójában a híres sztárok. Néhány mulatságos részletet is megtudtunk az életükről, és örömmel osztjuk meg veletek.

Ashton Kutcher – Chris Kutcher

A színész igazi neve Christopher Ashton Kutcher, és Ashton összes rokona a szülőhazájából Chrisnek hívja. Felesége, Mila Kunis is azt mondta, hogy amikor a szülővárosába mennek, ő is Chrisnek szólítja. De amikor visszatérnek Kaliforniába, már nem reagál a Chrisre, és Mila újra Ashtonnak szólítja.

Michael J. Fox — Michael Andrew Fox

A Letters from Frank-ben való debütálása után a fiatal Michael Andrew Fox úgy döntött, hogy beiratkozik a Screen Actors Guildbe. De kiderült, hogy egy másik Michael Fox már ott volt. És ennek a szervezetnek szigorú szabálya van: nincsenek azonos nevek, hogy elkerüljék a félreértéseket. Michaelnek nem tetszett az Andrew középső neve, ezért úgy döntött, hogy egy másik híres színész, Michael J. Pollard után a “J” betűt veszi fel.

Pink — Alecia Beth Moore

Alecia Moore 14 éves korában kezdett klubokban fellépni. Nagyjából ugyanekkor kapta a Pink művésznevet. Ennek korábban negatív jelentése volt, mert Alecia Tarantino Kutyaszorítóban című filmjének egyik bűnözője után választotta.

H.P. Baxxter — Hans Peter Geerdes

H.P. Baxxtert, a Scooter zenekar énekesét az édesanyja még mindig Hans Peternek hívja (néha még H.P.) Az énekes elmondása szerint az egyszerű neve miatt voltak problémái, és hálás volt a kémiatanárának, aki elkezdte H.P.-nek hívni.

Michael Caine — Maurice Joseph Micklewhite

Michael Caine-nek fel kellett adnia az igazi nevét, mert túl híres lett a művésznevén. Amikor egy repülőtéren átadta személyi igazolványát az őröknek, azok zavarba jöttek, hogy az általuk Michael Caine-ként ismert színész valódi neve: Maurice Joseph Micklewhite. Így hát egy órán át tartották fogva, és még egy órán át ellenőrizték a személyazonosságát.

Cher — Cherilyn Sarkisian

Cher örmény gyökerekkel rendelkezik. Érdekes, hogy fiatalon nem tudta, hogy tehetséges, és nem tartotta magát vonzónak. De mindenképpen híres akart lenni.

Dolph Lundgren — Hans Lundgren

Ez a svéd Hans Lundgren mérnök lehetett volna, ha nem talál kidobóemberi állást. Egyszer behívták az énekesnő és színésznő Grace Jones öltözőjébe, aki annyira megkedvelte őt, hogy bevezette a showbiznisz világába. Ennek hatására abbahagyta a tanulást. A Rocky IV. című film megjelenése után pedig Lundgren sztár lett, és anyja egyik rokona után Dolph-ra változtatta a nevét.

Olivia Colman — Sarah Caroline Sinclair

Amikor Sarah Colman elkezdett filmekben szerepelni, szembesült azzal a problémával, amivel sok más színész is – volt egy másik színésznő, akinek ugyanez volt a neve. Ekkor úgy döntött, hogy felveszi legjobb főiskolai barátnője nevét – Olivia. A Sinclair pedig a férje vezetékneve. De a barátai nem Oliviának vagy Sarah-nak hívják, hanem Collynak – ez a régi beceneve.

Sting — Gordon Matthew Thomas Sumner

Gordon a becenevét onnan kapta, hogy szokása szerint fekete-sárga pulóvert viselt, amiben úgy nézett ki, mint egy darázs. Az énekes azt mondja, hogy még az édesanyja is Stingnek szólítja.

Björk — Björk Guðmundsdóttir

Björk énekesnőnek és színésznőnek nehéz vezetékneve van, köszönhetően annak, hogy honnan származik. Nagyon korán – 11 éves korában, amikor tanárai elküldték a Björk által énekelt “I Love to Love” című dal felvételét az egyetlen izlandi rádióállomásnak. Felajánlották neki, hogy felvehet egy albumot és szerződést írhat alá.

Christopher Walken — Ronald Walken

Ronald Walken jövője már születése óta meg volt írva számára: édesanyja annyira híres akart lenni, hogy minden gyermekét a tévébe küldte dolgozni. Még a fiát is a 20. század első felének egyik tévésztárjáról, Ronald Colmanról nevezte el.

Bruce Lee — Lee Jun-fan

A hongkongi-amerikai színész, Lee Jun-fan, más néven Bruce Lee már csecsemőkorában elkezdett színészkedni, édesapjának köszönhetően. Tizennyolc éves korára már húsz filmben szerepelt. Úgy tartják, hogy az amerikai Bruce nevet egy orvos adta neki születésekor.

Lara Fabian — Lara Sophie Katy Crokaert

A kanadai-belga énekesnő a Lara nevet Pasternak Doktor Zsivágó című filmjének karaktere után kapta. A Fabian művésznevet pedig nagybátyjáról, Fabianóról kapta.

Jason Momoa — Joseph Jason Namakaeha Momoa

Ez a híres színész teljes neve, akinek az apja hawaii. Namakaeha hawaiiul “mindent látó szemet” vagy “mindentudó szemet” jelent.

Billy Zane — William George Zane Jr.

William Zane a színészi karrierjéhez nevének rövidített változatát – Billy – választotta. Ami pedig a vezetéknevét illeti, azt a szülei rövidítették le. Görögök voltak, ezért rövidítették le az egyszerűbb változatra – Zane.

Mylène Farmer — Mylene Jeanne Gautier

Mielőtt híres énekesnő lett, Mylene Jeanne Gautier valószínűleg azt gondolta, hogy színésznő vagy modell lesz. 17 éves korában színésznői órákra járt és modellkedett. Becenevét példaképe – egy 1930-as évekbeli hollywoodi színésznő, Frances Farmer – után választotta. Igazán sikeressé pedig 1984-ben vált, amikor kiadta első dalát.

betöltés...