20 színész, aki majdnem szerepelt a kedvenc filmjeinkben, de az élet másként döntött

Matthew McConaughey mikor elolvasta a Titanic forgatókönyvét, nem vállalta el a szerepet, mivel túl unalmasnak találta. Azóta már biztosan elátkozta párszor ezt a gondolatot, hisz tudjuk mekkora siker lett a film. De ezzel nemcsak ő van így. Sok színész gondolta úgy,hogy nekik felkínált szerep túl hétköznapi, vagy nem passzol hozzájuk, amit utólag bánnak, mert közben hatalmas ováció lett, és jó kritikákkal zárta a vetítést. Kis gyűjteményünkben bemutatjuk ezeket a filmeket, és az eredeti ötletet, hogy melyik színész játszotta volna el.

Emma Watson és Miles Teller, mint Mia és Sebastian

(Kaliforniai álom)

Eredetileg Mia szerepét Emma Watsonnak ajánlották fel, de ő túl elfoglalt volt a Szépség és Szörnyeteg készítése miatt. Miles Teller pedig Sebastian szerepét játszotta volna, de 6 millió dollárt kért a szerepért, azonban „csak”4 millió dollárt ajánlottak fel neki. Azóta már tudjuk, hogy mennyi díjat nyert a film Ryan Gosling és Emma Stone szereplésével.

Macaulay Culkin, mint Jack (Titanic)

Nehéz elképzelni Macaulay-t, mint Jack a Titanicban. Igazából bármilyen filmben nehéz elképzelni, ami nem a Reszkessetek betörők. A producerek már épp készen álltak arra, hogy felajánlják a színésznek a főhős szerepét, de James Cameron ellen állt: csak Leonardo DiCaprio-t szerette volna a filmben látni. Tovább Christian Bale, Brad Pitt, Johnny Depp és Matthew McConaughey is esélyes volt a szerepre.

Molly Ringwald, mint Vivian Ward (Micsoda nő)

Molly Ringwaldnak lehetősége lett volna Vivian főszerepét eljátszani a Micsoda nő-ben, mivel a Disney cég nem akarta, hogy Julia Roberts szerepeljen a filmben, azonban ő visszautasította a szerepet, mondván nem akar prostituáltat játszani. Egy interjúban pedig elárulta, hogy utólag már látja mekkorát hibázott.

David Schwimmer, mint Jay (Men in Black)

A Jóbarátok sztárjának felajánlották Jay szerepét, de mivel más filmet forgatott, amit nem akart otthagyni, így visszautasította.

Pamela Anderson, mint Scully (X-akták)

Gillian Anderson, akit végül eljátszotta Scully ügynököt. A szőke bombázó biztos jó választás lett volna, hogy a sorozatot egyből sikerre vigye, de így is elég népszerű lett.

Anne Hathaway, mint Tiffany (Napos oldal)

Anne Hathaway-nak ajánlották fel a szerepet,aki el is fogadta. Azonban a rendezővel több összetűzése is volt, így felhagytak a közös munkával. Ezután Jennifer Lawrence kapta meg a szerepet, akinek meghozta az Oscar-díjat.

Mel Gibson James Bondként

Sok színész vágya volt, hogy eljátssza James Bond karakteres szerepét. Albert Broccoli rendező pedig biztos volt benne, hogy ezt a szerepet más nemzetiségű nem tudja hitelesen eljátszani, csak egy brit.

Salma Hayek mint Betty Suarez (Betty, a csúnya lány)

Betty, a csúnya lány bebizonyította, hogy az embernek mindig helyén van a szíve. A szerep meghozta Ferrera-nak az ismertséget. Hayek meg is szerezte a szerepet, de végül a tv-sorozat gyártási munkáiban vett részt.

Ryan Gosling, mint Joker (Suicide Squad-Öngyilkos osztag)

A Warner Bros. Ryan-nek akarta adni Joker, szerepét, de a színész nem volt hajlandó aláírni a szerződést, mert nem igazán tetszettek neki a feltételek. Végül Jared Leto szerezte ezt a szerepet.

Cameron Diaz, mint Mia Thermopolis (Neveletlen hercegnő)

Számos hollywoodi színésznő akarta eljátszani Mia Thermopolis-t: Reese Witherspoon, Kirsten Dunst, Kate Hudson, Alicia Silverstone és Cameron Diaz. A rendezők azonban Anne Hathawayt választották.

Sean Penn, mint Tyler Durden (Harcosok klubja)

Sean Penn és Matt Damon is szerepelni akartak ebben a filmben, de a producerek úgy döntöttek, hogy erre Brad Pitt a legalkalmasabb.

Kelly Osbourne és Anna Coleman (Nem férek a bőrödbe)

A vígjátékban anyuka és lánya testet cserélnek. Nehéz elképzelni a filmet ma már Lindsay Lohan nélkül, pedig eredetileg Kelly Osbourne-nak szánták. Sajnos, nem tudta eljátszani, mert nem éppen volt a toppon mentálisan, ezt azóta is bánja.

Henry Cavill, mint Edward Cullen (Twilight)

Stephenie Meyer, a könyv szerzője valójában azt akarta, hogy Henry Cavill játssza el Edwardot szerepét. Azzal indokolta,hogy: “Henry Cavill az egyetlen színész, aki képes eljátszani ezt szerepet.” Azonban „túl” idős volt, így nem ő kapta meg.

Charlize Theron, mint Roxie Hart (Chicago)

Az egyik interjújában Charlize Theron elmondta, hogy majdnem részt vett Chicagóban. Kirúgták a rendezőt, az új szerint pedig nem illett bele a szerepbe. Ezt Theron azóta is nehezményezi, mivel szerette volna nagyon eljátszani.

Al Pacino mint Han Solo (Csillagok háborúja)

Az Al Pacino-nak felajánlották Han Solo szerepét a Star Warsban, de a színész elutasította az ajánlatot a forgatókönyv olvasása után. Úgy gondolta, hogy a történet túl bonyolult.

Emma Watson mint Hamupipőke

Emma-nak felajánlották a Hamupipőke szerepét, de visszautasította a szerepet, mert úgy vélte, hogy a mese-karakter nem egy megfelelő példakép. A színésznő biztos volt benne, hogy egy modern hercegnő is lehet önálló és kíváncsi, és nem kell elvárnia a hercegtől,hogy megmentse.

Matt Damon, mint Jake Sully (Avatar)

A 20th Century Fox csak híres színészeket akart a filmben foglalkoztatni, mivel a költségvetés 237 millió dollár volt.Matt Damon-t felkérték, hogy vegyen részt benne, de a színésznek a munkaértéke miatt kellett visszautasítania az ajánlatot.

Emily Watson Amelie-ként

A filmkészítő Jean-Pierre Jeunet úgy érezte, Watson képes játszani Amelie-t, amikor megalkotta híres karakterét. Viszont a színésznő nem érezte magát erre képesnek,mivel nem tudta elsajátítani a francia nyelvet.

Sacha Baron Cohen, mint Freddie Mercury (Bohém rapszódia)

Cohen visszautasította a szerepet, mert azt akarta legyen reálisabb és keményebb, de a család és a zenekar ragaszkodott a drámához.

betöltés...