5 dolog, amelyről csak 2 ember tud a világon

Sok ember nem tud titkot tartani.Ez nem túl jó tulajdonság. A titoktartás szükséges lenne ha azt szeretnénk, hogy mások bízzanak bennünk. A történelmünk is őriz 6 legendás titkot. Amit az emberek nem csak úgy elárultak egymásnak, hanem a halálos ágyukon adták át az örököseiknek. Ezek az igazi titkok.

1. Birodalmi szalvéták.

Érdekesség, hogy van egy szalvéta hajtogatási forma amelyet kevesen ismernek. Az Osztrák-Magyar Birodalom idején csak a birodalmi szolgák egy rétege ismerte. A szolgák ezt a szalvétahajtást csak a császárnak csinálhatták meg, mikor vacsorázni kívánt. Ez a tudást a szolgák csak utódaiknak adták át. Ma már a földön csak 2 olyan ember él aki ismeri ezt.

2. A győztes név.

Az Oscar nyertesei. Ezt a rendezvényt minden évben hatalmas titok övezi. Nem véletlen. A jelöltekre hatalmas összegű fogadásokat kötnek. A teljes eredményt csak 2 ember ismerheti. Brad Oltmanns és Rick Rosas tudja, kik nyerik a díjat mind a 24 kategóriában. És a gála előtti 48 órában tisztázódik számukra is.

3. Az Ayapaneco nyelve

A mexikói nyelv őseként ismert. A spanyol gyarmatosítás után a nyelv elkezdett kikopni a köztudatból. Ma már 2 ember van a világon, akik ezt a nyelvet beszélik: Manuel Segovia (75 éves) és Isidro Velazquez (69 éves), akik Tabasco (Mexikó) déli államában Ayapán élnek.

4. Led Zeppelin szimbólum jelentése

5. A Chartreuse likőr recept

A franciák által gyártott likőrt, a Carthusian Order szerzetesek találták fel 17. században.A likőr fő jellemzője, hogy 130 féle gyógynövényből készül. Egyébként mindegyik gyógynövényt hatalmas titok övezi. Jelenleg is két szerzetes ismeri csak az eredeti receptet.

betöltés...