Itt van a legundorítóbb szokás, amiben valószínűleg vétkes vagy

A modern világban az ember már tényleg mindenhova viszi magával a mobilját, például a vécére is. Elmondjuk, miért ne csináld ezt soha többé!

Nem jó, ha a vécén ülve mobilozol

A vécén ülve könnyen elunja magát az ember, főleg akkor, ha sok időbe kerül annak a bizonyos kis-/nagydolognak az elvégzése. Egyszerű megoldásnak tűnik, hogy magaddal viszed a mobilodat és az üres időben megnézed az üzeneteid, végigpörgeted a Facebookot. Sajnos azonban ez nagyon rossz ötlet! És nemcsak azért, mert megvan az esély rá, hogy beleejted a kagylóba a több százezres készülékedet.

Hanem az egészséged miatt.

A szakemberek tiltanak

Ugye tudod, hogy a fürdőszobák nem éppen a legtisztább helyek a világon, még akkor is, ha állandóan takarítod őket? Főleg a nyilvános vécék veszélyes helyek ebből a szempontból, amiket ki tudja, milyen alapossággal sikálnak. Most persze biztosan azt gondolod, addig, amíg a mobil csak a te kezeddel érintkezik, nem lehet baj. Dehogynem.

A mikrobiológia professzorai, Charles Gerba és Kelly Reynolds a BuzzFeednek meséltek az árnyoldalakról. Rámutattak, hogy a mellékhelyiségek tele vannak olyan kórokozókkal, amik a bélrendszerből, azon belül is a székletből származnak.

„Amikor lehúzod a vécét, a vizelet és a széklet baktériumai egy kb. 2 méter sugarú körön belül szétrepülnek minden irányba. A kórokozók mennyisége minden egyes öblítéssel csak növekszik a fülkékben, vagyis a nap végére minden, amit csak el tudsz képzelni, be van borítva kellemetlenségekkel” – mondják a szakemberek.

Súlyos következményekkel járhat

Tehát bármit megfogsz a vécében, legyen az a papír, az ülőke, a kilincs vagy az ajtó, azonnal az ujjaidra tapad egy csomó kórokozó. Az ujjaidra, amikkel a telefont nyomkodod, ami így egy komplett baktériumtenyészetté válik. Egyébként az öblítésnél a mobilodra is megy egy jó adag baci, és amíg a kezedet meg tudod mosni, a készülékedet nem sűrűn szoktad fertőtleníteni. Vagyis a nap folyamán akárhányszor hozzáérsz a telefonhoz, megvan az esélye rá, hogy kórokozókat viszel a szervezetedbe.

Ahol pedig ilyen élősködők vannak, biztos lehetsz benne, hogy a betegség is hamarosan felüti a fejét. Többek között olyan kórokat kaphatsz meg így, mint az E. coli, a szalmonella, a hepatitis A, különféle gyomorbetegségek és szemfertőzések.

Nos, ezek után is mobilozni fogsz vécézés közben?

betöltés...