Ha elmúltál 40 éves jobb ha felhagysz ezeknek az ételeknek a fogyasztásával…

Egy érett nő szervezte a 40-es évein túl sok változáson megy keresztül. Ilyenkor napról-napra egyre jobban rakodnak le a plusz kilók, de akár különböző betegségek kialakulásával is számolnunk kell. Sokkal jobban oda kell figyelnünk táplálkozásunkra, mint fiatalabb korunkban, minden meg kell tennünk annak érdekében, hogy egészségesebben éljünk.

Változások állnak be a hormonháztartásban is, melyek hatással vannak a bőr, és a haj állagára, az idegrendszerre, és az emésztésre is. Ha felkúsztak a plusz kilók, nem azt jelenti, hogy ezután koplalnunk kell, csupán annyit kell tennünk, hogy megválogatjuk, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk ezután.

Egy bizonyos kor után a bélfalak veszítenek rugalmasságukból, ilyenkor alakul ki a felfúvódás, és a székrekedés. Hogy elkerüljük ezeket a problémákat, változtatnunk kell a táplálkozásunkon.

Az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni, azoknak a nőknek, akik túl vannak a 40-en.

1. Növényi és tejfehérjék – az életkor előrehaladtával nem árt csökkenteni a húsfogyasztást. A hús a nehezebben emészthető élelmiszerek közé tartozik. Ajánlott minél több túrót, sajtot, és gombát fogyasztani. Ha nagyon ragaszkodunk a húshoz, inkább válasszuk a soványabb, zsírmentesebb, puhább fajtát, például csirkét, vagy nyulat.

2. Reggel, közvetlenül ébredés után igyunk meg 1-2 pohár vizet, és az étkezések között is igyunk meg legalább egy-egy fél literrel. A kávéfogyasztást ajánlott napi egy csészére csökkenteni.

3. Teljesen iktassuk ki az étrendünkből a szénsavas italokat, a péktermékeket, és a gyorsélelmiszereket. Ezek olyan gyors szénhidrátokat tartalmaznak, melyeket a szervezet rövid idő alatt zsírrá alakít át.

4. Ha egyszerre nem tudunk lemondani ezekről az élelmiszerekről, akkor egy héten csak egyet iktassunk ki az étrendünkből. Ha éhségérzetünk támadna, fogyasszunk minél több rostban gazdag élelmiszert.

5. A szezámmag egy igazi csoda, csökkenti a rossz koleszterinszintet, és serkenti az emésztést. Maximum három teáskanállal fogyasszunk el belőle naponta.

6. Korlátozzuk az alkoholfogyasztást. Ünnepnapokon azért megengedhetünk magunknak egy pohár száraz vörösbort.

7. Zsíros tengeri halak: a legegészségesebb élelmiszer a negyvenen túli nők számára. A benne található egészséges zsírok védik az érrendszert, gondoskodnak a haj, és a bőr egészségéről, serkentik a memóriát.

8. Naponta 2-3 óránként, kisebb adagokban ajánlott étkezni. Így elkerülhetjük az éhezést, és az emésztésünk is megfelelő lesz.

betöltés...