Újra börtönbe került Ambrus Attila

betöltés...

A Viszkis rabló 2012 januárjában szabadult a sátoraljaújhelyi börtönből, és most újra rács mögé került. Ezúttal azonban 12 év helyett csak 1 órát töltött a hűvösön, ugyanis barátai segítségével gyorsan sikerült kiszabadulnia.

Jóideje csak olyan helyekre hajlandó önszántából bemenni Ambrus Attila, ahol belülről is van kilincs. A Viszkis 2012-es szabadulása óta most először járt újra börtönben: a budapesti Neverland egyik legjobb tematikus szabadulószobáját próbálta ki két barátjával.

“Életem jelentős részét börtönben töltöttem, januárban volt hét éve, hogy kint vagyok. Igyekszem kerülni a bajt, nem szerettem volna újra rács mögé kerülni, de így egy rövid időre mégis bevonultam. Kicsit tartottam tőle, hogy milyen élmény lesz, de nagyon jól éreztük magukat, kevesebb mint egy óra alatt meg tudtunk oldani minden feladatot, és ki tudtunk szabadulni” – mondta Ambrus Attila, aki azt vallja, hogy pénzzel mindig le lehet fizetni az őröket, de itt nem kellett: az együttműködésre és a logikára volt a legnagyobb szükségük a résztvevőknek.

A Viszkis a börtönös szabadulószoba kipróbálása után azt mondta, hogy a játék a Gyorskocsi utcai fogdából való “kisétálását” juttatta eszébe.

“Egyedül én tudtam onnan meglépni, és ez csak a jó megfigyelőképességemnek köszönhető. Volt egy hónapom, hogy felkészüljek rá. Kihasználtam sok hibájukat: nagyon kevés rendőr dolgozott abban az időben, rossz volt a technika és sok holtpontja volt a kamerás megfigyelőrendszernek. Azóta átalakították a börtönt, ez így már nem működne, de a szabadulószobában jó hasznát veszem a képességeimnek” – mesélte Ambrus.

A manapság kerámiákkal foglalkozó egykori bankrabló a börtönös kaland után kipróbálta Budapest legtitokzatosabb szobáját is. A Neverland olyan különleges whiskey-vel kínál a VIP-szobában, amit csak ott lehet venni az országban és csak 306 darabot gyártottak a világon belőle.

“Hagyománytisztelő vagyok: bankba már nem járok, de szeretem a whiskey-t, úgyhogy nagyon örültem a kóstolónak. Mostanában egyébként csak módjával iszom, főleg mert hamarosan visszakapom a jogosítványomat, úgyhogy már muszáj lesz megállnom a rendőröknek” – tette hozzá viccesen Ambrus Attila.

betöltés...