15+ példa túlcsomagolt dolgokra, amikből hegyomlásnyi szemét keletkezik

Miközben számtalan “zero waste”, azaz hulladékmentességre törekvő facebook csoport jön létre, amelyben a környezetükért, az óceánokért, az állat- és növényvilágért és úgy an block a Földért aggódók azon ötletelnek, hogyan lehet visszaszorítani a túlzóan pazarló szeméttermelést, addig az ember tépi a haját, mert ilyeneket lát:

Íme tíz fotó, amin csak elrettenni lehet és egy picit értetlenkedni: de miért?

A dobozos üdítőt dobozba csomagolni?

Szeletelt kenyér szeletenként? Lehet mondani, hogy talán repülőgépre vagy kórházba megy ez az étel, de én biztos vagyok abban, hogy szalvétával is megoldható lenne egy nagyobb kenyértárolóban a szállítás és a higiénikus ételosztás is:

Nincs arra magyarázat, miért tartalmaz a nagyobb doboz Tic-Tac pár kisebb doboz Tic-Tacot, amelyben egyenként 6-6 szem cukorka található:

A gyengébbek kedvéért, akik nem tudják lehúzni az egy banánt a többiről. Kis tálca, fólia, no meg a banán:

A frissen tartó fóliába nyomorgatott narancs bizonyára szuper dolog:

Papírdoboz, papírforgács, arany betűk, egy habtapi karika és az egész cécó egy szem eperért. Anyám borogass..

Aláírom: a savanyú cukorka talán legyen becsomagolva, bár én gyerekkoromból úgy emlékszem, a vásárokban papírzacskóban kaptuk (esetleg újságpapírből csavart tölcsérbe) és csak a Negro meg a selyemcukor volt celofánozva.

Ez a komplett tasak egy fia lime-levélke álmát őrzi:

Ezt a rágócukorkát te is szereted, ugye? Kis csomagolásban nagyobb csomagolás, nagyobb csomagolás még nagyobb csomagolásban. Logikus.

És felnő egy generáció, amelynek fogalma nem lesz, micsoda móka meghámozni a narancsot, a mandarint. Amikor az egész helyiségben érezni lehet a gyümölcs illatát és a héjat rá lehet dobni a konvektorra, vagy a radiátorra.

Rengeteg nagy zacskót használnak fel a kis dolgok csomagolásához

Egy másik példa erre

Miért?

Úgy tűnik, hogy az Amazon szokás szerint nagy dobozokat használ apró dolgokhoz – ebben az esetben egy egyszerű memóriakártya

Másik példa az Amazonra

Megdöbbentünk, hogy még ezek is külön be vannak csomagolva!

Egy óriási borítékban küldött micro SD kártya

betöltés...