10 jele annak, hogy a testedben beindult a gyógyulás (még ha ezt nem is érzed)

Egy minket ért trauma vagy sérülés után igen nehéz felismerni, hogy elkezdődött-e a szervezet öngyógyító folyamata. A bennünket ért negatív hatások fizikailag és szellemileg is kimeríthetnek, ezért egy-egy traumatikus esemény után úgy érezhetjük, hogy már sosem leszünk képesek ugyanazok lenni, mint azelőtt. Legyen szó akár egy betegségből, műtétből való felépülésről, vagy idegösszeroppanásból való kilábalásról, joggal érezhetjük elveszettnek magunkat.

Viszont a szervezetünk sosem alszik, és akár észrevétlenül is tesz azért, hogy eredeti állapotába minél gyorsabban visszakerüljön. A gyógyulási folyamatok sokszor idegesítő és zavaró dolgokat váltanak ki belőlünk, amikről azt hihetnénk, hogy gátolja a felépülésünket, pedig ez nem így van.

Nyitott szemmel kell megvizsgáljuk önmagunkat ahhoz, hogy rájöjjünk a testünk és szellemünk tesz azért, hogy rendbe jöjjünk. A következőkben ezeket a tüneteket gyűjtöttük össze:

1. Viszketés

Talán ez az egyik legtipikusabb tünet, amit a gyógyulással szoktak asszociálni. Annak ellenére, hogy a viszketés rendkívül idegesítő tud lenni, nagyon hasznos jelenség, mert ezáltal nő a sérült terület vérellátása és hamarább végbemegy a gyógyulás. Ezért ne nyűgként fogd fel, hanem pozitív dologként, hiszen a szervezeted mindent megtesz azért, hogy meggyógyítson.

2. Fogyás

A jobbulás másik megtévesztő jele a fogyás. A legtöbben a jólétet a hízással társítják, pedig a fogyás azt jelenti, hogy a test újból megfelelően működik, az energiaellátása kiegyensúlyozott és az anyagcsere is újból rendben van.

3. Egyedüllétre vágysz

A test akkor tud a leghatékonyabban gyógyulni, amikor nyugalomban van, és nyugalomba csak akkor tudunk kerülni, ha egyedül vagyunk. Adj egy kis időt önmagadnak és ha kell, kérd meg a körülötted lévőket, hogy egy kicsit hagyjanak egyedül. Élvezd a csendet és aludj minél többet, hogy kipihenve, újult erővel foghass feladataidhoz a gyógyulás után.

4. A tünetek és a fájdalomérzet felerősödése

Teljesen normális, ha azt gondolod, hogy ha a fájdalom növekszik az állapotod súlyosbodik. De valójában a legerőteljesebb fájdalmak rögtön a gyógyulás előtti fázisban jelentkeznek. Ez azért van, mert a gyógyuláshoz szükséges energiák ott szabadulnak fel, ahol arra a testnek leginkább szüksége van.

5. Elöntenek az érzelmek

Ez leginkább a megműtött betegeknél szokott jelentkezni, hiszen a szervezet rengeteg endorfint szabadít fel, hogy az agy kezelni tudja a fájdalomérzetet, és ez az anyag hatással van a hangulatodra is. Ilyenkor minden kétséged, bűntudatod, érzésed a felszínre tör, és a hatalmába kerít. De nem kell aggódnod, mert ez is a gyógyulás természetes velejárója.

6. Megnövekedett étvágy

Ez teljesen érthető, hiszen a szervezetnek sokkal több energiára van szüksége, ezért több táplálékot követel. Ilyenkor fokozottabban figyelj oda arra, hogy mit eszel, étrended legyen kiegyensúlyozott és változatos. Kerüld a koffeint, alkoholt, dohányt és fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt.

7. Elernyedt izmok

Mikor beteg vagy a tested folyton görcsben van, minden izmod megfeszül és ez eléggé megterhelő a szervezetnek. Mikor végre beköszönt a gyógyulás az izmaid mintegy fellélegezhetnek, mert a szervezeted legyőzte a betegséget, így izmaid elernyednek.

8. Lelassul az idő

A napi stressz miatt néha úgy érezzük, hogy az órák csak úgy rohannak. Miután a szervezet leépül, és beáll végre a gyógyulás, újra azt érezhetjük, hogy az idő lelassul és minden visszakerül a normális kerékvágásba.

9. Gerincfájdalmak

Különösen gyulladásos betegségből való gyógyulás során jelentkezhet gerincprobléma, mert azok az idegek, melyeket a betegség kínzott, most több üzenetet küldenek az agykéreghez.

10. Megkönnyebbülve érzed magad

A gyógyulásnak a legegyértelműbb jele a megkönnyebbülés és az, hogy végre kezded magad jól érezni. A gyógyulást nem lehet siettetni. Minden szervezet a saját tempójában képes helyrehozni magát, ezért várj türelmesen.

betöltés...