Ez a 16 kép bemutatja Kína valódi arcát, amit eltitkolnak a világ elől!

Annak ellenére, hogy rengeteg cikk van jelen az interneten Kínáról, mégis nagyon keveset tudunk róla. A média többnyire csak a jó dolgokat írja le erről az országról, ám abba bele sem gondolunk, hogy mennyi szenvedés és nyomor lehet azon a vidéken. Tudjuk, hogy ez az ország napról napra nő, sok a fejlesztés és az innováció veszi körül, ám arról sosem hallunk, hogy milyen szörnyű körülmények uralkodnak ott.

Azért, hogy megtudjuk milyen körülmények vannak ezen a vidéken, egy fotós a fejébe vette, hogy dokumentálni fog mindent amit csak lát. Lu Guang elhatározta, hogy Kína olyan oldalát mutatja meg nekünk, amit eddig még soha nem láttunk. Hihetetlen képeivel semmi perc alatt vált híressé, ám történt valami ugyanis feleségének, Xu Xiaoli-nak állítólag semmilyen információja nincs férje hollétéről november harmadika óta.

Arról még tudott, hogy október 23-án elment Ürümcsibe, Hszincsiang-Ujgur tartomány székhelyére. Ott részt vett egy fotós rendezvényen, majd Szecsuanba kellett mennie, hogy megjelenjen egy jótékonysági eseményen és találkozzon egy kedves barátjával, Mr. Chen-nel. Ám a barátja sehogy sem tudta őt elérni.

Mr. Chen rákérdezett feleségénél, hogy tud-e valamit róla, de ő sem tudott bővebb információval szolgálni. Xu-nak sikerült felvennie a kapcsolatot annak az embernek a feleségével, aki meghívta férjét Hszincsiang-Ujgurba. Elmondta, hogy férjét és egy társát a nemzetközi biztonsági szolgálat emberei elvitték őt Csöcsiangba. (Lu szülővárosa.)

A feleség több mint 20 napja nem tudott semmit a férjéről.

“Én vagyok a legközelebbi családtagja és mégsem tudtam arról, hogy letartóztatták. Többször próbáltam felvenni a kapcsolatot az ottani rendőrséggel, de így sem tudtam meg többet. Jövőhéten lesz a 20. házassági évfordulónk és együtt kellene megünnepelnünk. Remélem nemsokára biztonságban hazaér.” – írta az asszony Twitteren.

A BBC információi szerint Hszincsiang-Ujgur tartományban nagyon szigorú szabályozások vannak és rengeteg a biztonsági ellenőrzés. Lu meg szerette volna mutatni az ujgur muszlim közösség növekvő szélsőségességét, de köztudott, hogy a kormányt nagyon érzékenyen érintik a kritikák, ezért nem egyszer fordult már elő, hogy nem engedtek a területre újságírókat mert féltek, hogy negatív színben tüntetnék fel Kínát.

“Kína egyes tartományaiban, nem tudhatod, hogy mi miatt kerülhetsz bajba, ugyanis nincsenek írásba foglalva a szabályok.” – mondta a fotós egy tavalyi interjú során.

Ha hiszed, ha nem gyermekek is élnek az ipari jellegű negyedekben, ahol nagy a víz és a levegőszennyezettség. Ez annak köszönhető, hogy Kína a világ második legnagyobb gazdasága, így rengeteg energiát fogyaszt el a mindennapi termelések során.

2010. július 16-án a Newport Oil Wharf vállalat egyik vezetéke felrobbant, aminek következtében rengeteg olaj ömlött a tengerbe. Megkérték a környező halászhajók kapitányait, hogy segítsenek megtisztítani a vizet az olajszennyeződéstől.

A Laseng-templomnak több mint 200 éves történelme van, ami maximálisan magába foglalja a mongol gyógyszerek tanulmányozását is. De mivel a környező gyárak súlyos szennyezettséget okoztak, ezért csak kevés zarándok jár arra fele.

Sok gyár elköltözött az ország keleti részéből a nyugati területekre, mert az alkalmazottak napi rendszerességgel dolgoztak a porban, ami nagyon egészségtelen volt számukra.

A “Baotou Steel” nevű acélgyár feldolgozatlan ipari szennyvizet tölt a gödörbe.

Ezeken a területeken elviselhetetlen szag terjeng, amit hosszútávon képtelenség kibírni.

Ilyen körülmények vannak a Yanwei Port nevű kémiai ipari parkban, ami Lianyungang városában található. Mindez azért mert rengeteg szennyvíz kerül erre a területre, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

Kuangtung tartományban a farmergyári alkalmazottak minden egyes reggel új maszkot kapnak, amiben egész nap tudnak dolgozni.

Rengeteg család van, akik szinte már az egész házat eladták a saját fejük fölül, hogy finanszírozni tudják a családtagok gyógykezeléseit.

Ez a fiatal lány kénytelen a leheletével melegítenie a kezét, mert nincs pénze arra, hogy egy egyszerű kesztyűt vegyen magának. Ezen kívül a piszkos kezeiből kikövetkeztethető, hogy rendszeresen végez kétkezi munkát, valószínű azért, hogy segítsen a családján.

betöltés...