10 bosszantó hiba, amit csak a balkezesek értenek igazán

A számukra használhatatlan evőeszközök, a lehetetlen ollók, a maszatos kezek csak a kisebb bosszúságok, amikkel naponta meg kell küzdeniük.

A balkezesek világnapján gondolkodjunk el kicsit azon, hogy mennyire jobbkezes világban élünk. Pedig sokan élnek közöttünk, akik a bal kezükkel ügyesebbek. Sok elmélet szerint, bár számos esetben hátrányban vannak, mégis magasabb arányban vannak a tehetségesek a balkezesek között (például Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Arisztotelész, Julius Caesar, Albert Einstein, Neil Armstrong, Winston Churchill, Bill Gates, Barack Obama, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Paul McCartney, David Bowie, Charlie Chaplin, Robert de Niro, Angelina Jolie, Keanu Reeves, Bruce Willis, Tom Cruise és Jon Stewart…).

A hétköznapokban azonban sok apró bosszúsággal kell megküzdeniük. Mert csak kifacsart módon tudnak írni, az ollók, szerszámok, evőeszközök legtöbbje csak jobbkezeseknek való… És aztán ott van például az iskolapad probléma, a könyöklők gondja. A kisgyerekkori traumákról nem is beszélve, mennyit kell hallgatniuk és próbálkozniuk, mire végre elfogadja a környezetük a “másságukat”.

Augusztus 13. a Balkezesek Nemzetközi Világnapja, először 1976-ban tartották. A balkezesek elnyomottságára szeretné felhívni a figyelmet.

Íme néhány példa arra, hogy milyen kis dolgok is gondot jelenthetnek:

1. A szív egész más értelmet kap bal kézben

2. A egyetemi székeken bizony nem tudnak jegyzetelni

3. A vidám csésze nekik nem való

4. Rajzóra után tuti ezüst lesz a kezük

5. Az ollókkal szinte reménytelen vágni nekik

6. A zsinór hosszát nem nekik találták ki

7. A fagyiskanál, de akár a konzervnyitó sem balkezes eszköz

8. A szedőkanalak nagy részével nem tudnak mit kezdeni

9. A sütis, halas kés és villa külön kihívás

10. A termoszpohárból éppen csak inni nem tudnak

betöltés...