Ilyen az iskolai menza 11 különböző országban

Minden országban megvan a saját szabványa az iskolai étkeztetésre. Néhány iskola könnyű ételeket készít ebédre, vannak olyan iskolás ahol nehezebb ételeket és vannak olyan iskolák is ahol diétás ételeket készítenek a diákoknak. A legnépszerűbb ételek a rizs, káposzta, burgonya és saláta. A legtöbb iskolában választhatnak a diákok tejet vagy gyümölcslevet kérnek az ebédhez. Most 11 ország iskolai menza ételét hoztuk el nektek.

1.Dél-Korea
A Dél-Koreai iskolai étkeztetési rendszer az egyik legjobb a világon. A tálca két nagy része általában leves és rizs. Kisebb része saláta, tenger gyümölcsei, zöldségek és gyümölcsök.

2. Japán
A Japán iskolai ételek hasonlóak mint Dél-Koreában. Meleg leves, rizs, baromfi vagy hal, saláta és tej. A diákok nem vihetnek be saját ételt általános iskolás korukban. Nincsenek automaták az iskolákban, nincs külön ebédlő helység sem az iskolákban. Az ebédet az osztálytermekben tálalják fel a diákoknak.

3. Anglia
Sült burgonya, sárgarépa, rizs zabkása, saláta, gyümölcs, belga csokis gofri. Számos iskola alacsony költségvetéssel üzemelteti az iskola étkeztetést azért sok diák gyorsétteremekben ebédel. Ez Angliában olcsónak számít.

4. Amerika
Így néz ki egy átlagos iskolai ebéd Utah-ba. Őszibarack, kukorica, csirke és leves. Itt is nagyon népszerű a gyerekek körében a gyorsétterem.

5. Törökország

6. Thaiföld

7. Franciaország

8. Finnország

9. Oroszország

10.Magyarország

11.Izrael

betöltés...