Petrezselyem tea: így faragja le rólad a kilókat mindössze 3 nap alatt!

A petrezselyem az egyik legismertebb és leggyakrabban használt zöldfűszerünk. Alig van olyan étel, melyhez ne kevernénk hozzá a felaprózott leveleket, de előszeretettel használjuk dekoráláshoz vagy méhcsípés esetén is. Tudtad azonban, hogy a banális kis petrezselyem mennyire jó hatással van a testedre?

A petrezselyemből készült tea felpörgeti az anyagcserét, méregtelenít, és erősíti az immunrendszert. Az már csak hab a tortán, hogy e megtisztulási folyamat által pár nem kívánatos kilótól is megszabadít. A petrezselyem zöldje C- és K-vitaminban gazdag, de jelentős mennyiségű kalcium, vas és kálium rejlik benne.

Mi kell a csodatevő bájitalhoz?

  • 1 liter víz és 5 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld.

Hogyan készítsd el?

A forrásban lévő vízbe dobd bele a fűszernövényt, majd oltsd el a lángot, és fedd le az edényt. Hagyd állni 30 percig, aztán szűrd le. (Vigyázat, a gyógyteákhoz nem ajánlott fémszűrőt használni!) A kapott ital többé-kevésbé kesernyés ízű, ezt tompíthatod pár csepp citrom, narancs vagy grépfrút levével.

Hogyan hat a petrezselyemből készült tea?

Nők ezrei vallották, hogy a petrezselyem tea egy igazi csoda. Mivel elhajtja a fölösleges vizet a szervezetből, segít a súlyvesztésben is. Fontos, hogy a pluszban felgyülemlő folyadék távozzon a testünkből, ugyanis ebben bújik meg a toxinok és a baktériumok nagy része, melyek együttesen ártalmasak lehetnek az egészségünkre.

A petrezselyem tea ellazítja az izmokat, ezáltal serkenti az emésztést.

A fogyasztása nagyon hatásos és ajánlott, de csak korlátozott mennyiségben. Egy liternél többet semmiképp se igyunk belőle egy nap.

A petrezselyem tea kiváló ellenszere a vesekőnek

Sokszor előfordul, hogy annyira belemerülünk a napi teendőinkbe, hogy elfelejtünk vizet inni. Ekkor jön a kiszáradás, mely komoly veszélyt jelent a vesék számára, de erre csak akkor döbbenünk rá, amikor már megbetegedtünk.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sima ivóvíz létfontosságú a testünk számára. Napi legalább 3 liter víz fogyasztása ajánlott, és mivel a testünk közel 70\%-a víz, kell az utánpótlás az életfunkciók fennállásához. Amikor a testünk nem jut hozzá a megfelelő vízmennyiséghez, a bőrünk kiszárad, és elveszíti a fényességét, rugalmasságát. A vizelések száma is csökken, mely egy tucat egészségügyi problémát von maga után. Ennek legfőbb oka a méreganyagok félgyülemlése, melyeket a víz hiányában a testünk képtelen kimosni. És mivel a vesék felelnek a „nagymosásért”, ők sínylik meg a leghamarabb ezt a hiányt.

A veséknek meglepően sok vízre van szükségük ahhoz, hogy normálisan működhessenek. És ha nem kapják meg ezt a mennyiséget, akkor megjelennek a kövek, melyek további gondokhoz vezetnek.

A vesekő három okból képződhet: a kiszáradás miatt, az étkezési szokásaink következményeként, vagy genetikai alapon. A petrezselyem tea fogyasztásával azonban mindhárom tényező sikeresen kiüthető a játékból.

A petrezselyem jótékony hatásai

A zöld levelek flavonoidokban gazdagok és remek antioxidánsok, így hatékonyan fellépnek a szabad gyökök ellen. A bennük rejlő folsav, K- és E-vitamin megelőzi a meszesedést. A petrezselyem természetes vízhajtó, ami által megszabadítja a szervezetet a fölösleges folyadékoktól és sótól.

Így hajts el a vesekövet a petrezselyem levével:

Petrezselyemvíz: 2 kötés petrezselyemzöld, 1 citrom leve, ½ uborka és egy egy kanna víz szükséges hozzá. Tedd a vizet forrni, majd dobd bele a petrezselymet, és hagyd kb 10 percet még főni. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Hámozd meg az uborkát, és szeleteld fel. A kihűlt léhez add hozzá az uborkát és a citromlevet. A keveréket öntsd át egy üvegbe, majd tedd a hűtőszekrénybe egy éjszakára. Másnap szűrd le, és máris fogyaszthatod.

Petrezselyem tea: 250 milliliter vízhez kell 1 evőkanálnyi petrezselyemzöld. Tedd a vizet forrni, majd mosd meg a leveleket, és dobd bele egy csészébe. A fövő vízzel öntsd fel, född le a csészét, és 10 percig hagyd állni. Ha erősebb ízre vágysz, akkor told ki az áztatást 20 percre. Szűrd le a teát, és fogyaszd melegen.

betöltés...