50 elgondolkodtató kérdés, amitől az egész életszemléleted megváltozik

betöltés...

Az életünk folyója megállíthatatlanul csörgedezik egy bizonyos irányba, ezen út során pedig jól jön néha egy kis változatosság, egy kis beleborzongás, amitől az ember rájön, hogy ,,basszus, csak egy életem van!”. Az alábbi kérdések épp ezt a fajta ingert próbálják meg előidézni bennünk, és mielőtt még valaki esetleg a helyes megfejtéseket keresgélné a cikk végén, gyorsan leszögezném: ezekre a kérdésekre nincs jó vagy rossz válasz, itt csak válaszok vannak…

1. Mennyi idős szeretnél lenni, ha lehetőséged lenne változtatni a korodon?

2. Melyik a rosszabb: elbukni vagy soha nem is próbálkozni?

3. Ha az élet olyan rövid, mint mondják, miért csinálunk olyan sok dolgot, amit nem szeretünk, azok helyett, amire vágyunk?

4. Ha minden, amire eddig vágytál az életedben beteljesedne, akkor bánnád, hogy nem kívántál többet?

5. Mi az az egyetlen egy dolog, amit a legjobban szeretnél megváltoztatni a világon?

6. Ha lehetne boldogsággal fizetni a boltban, Te mennyi mindent tudnál vásárolni belőle?

7. Azért vívod most a legnagyobb harcot perpill az életedben, mert szeretnéd és vágysz a győzelemre, vagy csak azért, mert muszáj?!

8. Ha az emberek átlagos élettartama 30 év volna, mit csinálnál másként?

9. Hány százalékban irányítottad az eddig eltelt életedet?

10. Többet aggódsz azon, hogy jól csinálsz-e egy bizonyos dolgot, mint azon, hogy az a dolog, amit csinálsz, jó-e?

11. Három emberrel ülsz egy asztalnál és mondjuk épp ebédeltek. Ez a három ember mind elkezd kritizálni egy bizonyos személyt, akiről nem tudják, hogy a Te egyik nagyon kedves barátod. A kritikák megalapozatlanok és tévesek. Mit teszel? Beállsz bólogatni közéjük, mondván, hogy az a barát úgysem tudja meg soha, hogy mit mondtál róla akkor-ott, vagy kiállsz a barátodért, szembemész az asztalnál ülő összes emberrel, és megkockáztatod azt, hogy ezzel elveszíted a szimpátiájukat, noha a barátod sohasem fogja megtudni, hogy Te kiálltál érte?!

12. Ha az újszülött gyermekednek egyetlen egy tanácsot tudnál adni az életre, amiről tudod, hogy utána szemrebbenés nélkül be is tartaná, mi lenne az? Mernél egyáltalán neki tanácsot adni?

13. Megszegnél egy törvényt (amiért tudod, hogy automatikusan börtönbüntetés jár) azért, hogy megmentsd egy szerettedet?

14. Láttál már valaha olyan dolgot, amit az emberek őrültségnek tituláltak, de Te megtaláltad benne a kreativitást?

15. Mi az az egy dolog, amit szerinted sokkal jobban, de legalábbis másképpen tudsz/gondolsz, mint az emberek többsége?

16. Vannak olyan dolgok az életedben, amikről pontosan tudod, hogy másoknak nem jelentenének örömöt, de neked mindennél többet számítanak?

17. Mi az, amire a legjobban vágysz, de mégsem mersz belevágni? Mi tart vissza?

18. Félsz attól, hogy valamit elveszíthetsz?

19. Ha valamilyen okból kifolyólag egy másik országba kellene költöznöd, hová szeretnél menni legszívesebben, és miért?

20. Többször nyomod meg a lift gombot, annak reményében, hogy így előbb jön a lift?

21. Ha választhatnál, mi lennél inkább: egy aggódó gazdag ember vagy egy életvidám és boldog átlagos ember?

22. Mitől vagy Te, Te?

23. Olyan barát vagy, amilyet Te is szívesen kívánnál magadnak?

24. Melyik a rosszabb: amikor egy jó barát elköltözik vagy amikor megszakad/megváltozik egy barátság, de az illető így is a közeledben marad?

25. Mi az, amiért a leginkább hálás vagy az életedben?

26. Ha ettől a naptól kezdve nem tudnál több emléket elraktározni a fejedben, mert minden új élmény kiütne egy régit, akkor hagynád, hogy a régi emlékek feledésbe merüljenek, vagy inkább soha többé nem csinálnál semmi emlékezeteset, csakhogy megóvd a múltadat?

27. Lehetséges-e megmondani az igazságot valamivel kapcsolatban anélkül, hogy több nézőpontot is megvizsgálva néznénk a mélyére annak a valaminek?

28. Mi a legnagyobb félelmed, ami sajnos valóra is vált életed során?

29. Volt olyan valami az életedben, amiért 5 évvel ezelőtt borzasztóan ideges voltál és esetleg aludni/enni sem tudtál miatta rendesen? Fontos az még most?

30. Mi a legboldogabb gyerekkori emléked, és miért olyan különleges ez az emlék?

31. Érezted azt a közelmúltban, hogy igazán élsz?

32. Mindig, mielőtt halogatnál és a szőnyeg alá söpörnél valamit, tedd fel magadnak a kérdést: ha most nem, akkor mikor?

33. Fájna a tudat, ha elveszítenél valamit, ami nem is volt a Tied soha, viszont nagyon vágytál rá?

34. Volt már olyan veled, hogy valakivel csendben, pusztán néhány szót váltva ültél valahol, majd mégis azzal az érzéssel hagytad ott azt az illetőt, mintha az lett volna életed egyik legtartalmasabb beszélgetése?

35. Majdnem minden vallás alapja a szeretet és a béke. Ennek ellenére (noha majdnem mindenki tartozik valamilyen valláshoz) napi szinten folyik a háború a Földön. Mit gondolsz, miért?

36. Lehetséges kétséget kizáróan megállapítani valamiről/valakiről, hogy az az adott dolog/illető rossz vagy jó?

37. Ha nyernél 300 millió forintot, ott hagynád a munkahelyed?

38. Szeretnél kevesebb munkát végezni ugyanennyi pénzért, vagy több munkát szeretnél végezni, még több pénzért?

39. Volt valami a mai nap folyamán, amitől úgy érezted, hogy élsz? Amit másképp csináltál, mint az összes többi napon?

40. Mikor volt utoljára olyan, hogy a “sötétbe mentél azért, mert láttad, hogy a távolban egy halovány, már-már teljesen észrevehetetlen fény pislákol és elhitted, hogy az hozza majd meg a változást”?

41. Ha tudnád, hogy minden ismerősöd meg fog halni holnap, de egy személyt még meglátogathatnál közülük, ki lenne az az egy személy? Tudnál egyáltalán úgy dönteni, hogy ne bánd meg később a választásod?

42. Ha köthetnél egy alkut az *ördöggel*, melynek értelmében napra pontosan 10 év múlva meghalsz, viszont addig olyan gazdag, híres és boldog lennél, amennyire csak szeretnél, akkor belemennél?

43. Szerinted mi az élet értelme?

44. Melyik személy vagy: aki a lehetséges kockázatokat latolgatva éli le életét, miközben soha nem vág bele semmibe, vagy aki vakon fejest ugrik az ismeretlenbe és esetleg utólag bánkódik a rossz döntésén?

45. Ha az ember tényleg a ‘hibáiból tanul’, akkor miért félünk tőle annyira, hogy esetleg hibázhatunk?

46. Mit változtatnál meg az életeden, ha tudnád, hogy senki sem kér számon miatta?

47. Mikor figyeltél fel utoljára a saját lélegzésed hangjára?

48. A lelkünk mélyén valahol mindannyian gazdagságra és szenvedélyre vágyunk, de…ha elhagyhatnád a jelenlegi párodat egy (relatíve) szebb és gazdagabb emberért, miközben a párod minden emléket elfelejt rólad és más mellett találja meg a boldogságot, de Te viszont továbbra is emlékeznél minden közös pillanatotokra, még az új párod mellett is, akkor meg mernéd tenni ezt a lépést szemrebbenés nélkül? Vágysz annyira a ‘jobb életre’, hogy teljesen feladd érte a mostanit?

49. Kit vagy kiket szeretsz a legjobban a világon? Mikor mondtad el nekik utoljára, hogy mennyire szereted őket?

50. Mindennap döntések sorozatát kell meghoznunk, melyek egy része akár az egész életünkre kihathat. A kérdés csak az: hogy erőt veszünk magunkon és vállalva minden esetleges kockázatot, magunk hozzuk meg ezeket a döntéseket, vagy hagyjuk, hogy mások döntsenek az életünkről?!

betöltés...