9 furcsa körülmények között eltűnt ember, akit azóta sem találtak meg a nyomozók.

A regényekben és a filmekben olyan egyszerűen és könnyen megoldják a rejtélyeket, de ez a való világra már nem igaz. Igaz, hogy a modern technológia rengeteg segítséget nyújt a rendőrségnek, ám ez nem minden esetben elegendő, mert még mindig akadnak olyan ügyek, amik megoldatlanok maradnak. Magyarországon 2010-ben 11 ezer fiatalkorú eltűnését jelentették be, 2015-ben ez a szám 17 ezerre emelkedett, 2017-ben pedig már 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták. A mai cikkünkben olyan eltűnéseket hoztunk el nektek, amiket a hatóság soha nem tudott megoldani.

Zebb Wayne Quinn titokzatos eltűnése

Zebb Wayne Quinn egy olyan 18 éves fiú volt, aki 2000-ben eltűnt az észak-karolinai Asheville-ben. A fiú a helyi Walmartban dolgozott, majd a műszak vége után szőrén szálán eltűnt. Kocsiját két héttel az eltűnése után találták meg, amibe egy három hónapos fekete labrador kölyök volt, ami nem is Quinné volt. De nem ez volt az egyedüli furcsaság, mert egy rúzzsal készült szájat és két felkiáltójelet is találtak a jármű ablakán. A fiút halottnak nyilvánították annak ellenére, hogy teste soha nem került elő. 2017-ben volt kollégáját, Robert Jason Owenset vádolták meg a merénylettel, mert ő volt az, aki utoljára életben látta Quinnt.

Mi történhetett Brandon Swansonnal?

Brandon Swanson 2008 májusában autójával hazafele tartott, mikor véletlenül árokba hajtott. Ezután egyből felhívta szüleit, akiknek azt mondta, hogy szerinte Lynd közelében van. Szülei elindultak érte, de nem találták meg, ezután visszahívták Brandont, majd 45 percen keresztül próbálták kitalálni, hogy merre lehet. Egyszer csak felkiáltott a telefonban, hogy: „Ó a franc” és a hívás megszakadt. Azóta senki sem hallott róla. Később kiderült, hogy a kocsija 32 kilométerre volt attól a helytől, amit szüleinek mondott. A legérdekesebb, hogy a telefonja még két napig fogadott hívásokat ám senki sem szólt bele.

Jonathan Luna rejtélyes halála.

Jonathan Luna-nak minden megvolt, amit csak egy ember kívánhat jó állás, szép feleség, boldog család. Ám egy nap rejtélyes körülmények között holtan találtak rá, mivel összesen 36-szor szúrták le. A vizsgálatok szerint nincsenek egyértelmű bizonyítékok, így nem tudják, hogy ez most merénylet volt, vagy saját maga vetett véget életének. Halála napján olyan útvonalon haladt, ami nem volt rá jellemző. A legfurcsább, hogy Luna munkahelyén hagyta a szemüvegét, amit vezetéshez is kellett volna hordania, de ő anélkül indult útnak, és több, mint 321 kilométert vezetett a sötétben. Testét másnap találtak meg, de a rendőrség nem talált logikus magyarázatot az esetre.

Mi történt Jimmy Hoffával?

Jimmy Hoffa egy amerikai szakszervezeti vezető volt, aki 1975-ben eltűnt a Michigan-i Detroitban. Eltűnése előtt felhívta a feleségét egy nyilvános telefonról és arról panaszkodott, hogy átverték. Aznap ugyanis kettő gengszterrel kellett volna találkoznia, ám a találka meghiúsult. Soha nem derült ki, hogy a férfi él-e vagy elhunyt, de sok évnyi keresés után 1982-ben végleg halottnak nyilvánították.

Hol lehet Garnell Monroe?

A 7 éves Garnell Monroe nagynénjével élt együtt. Elég elszigetelt életmódot folytattak, a rokonaikkal is csak ritkán találkoztak. Ők persze megpróbálták meglátogatni Garnell-t, de a nő valami ürüggyel mindig lemondta a találkozót. A kisfiút 2002-ben látták utoljára.
2006-ban a rendőrség úgy gondolta, hogy a nagynéni, vagyis Belinda már nem tudott a fiúról gondoskodni ezért elvitte egy szociális otthonba. Ám a helyi intézményeknek nem voltak információi Garnellel kapcsolatban. Állítások szerint a fiú még mindig életben van, csak azt nem tudják hol.

Képes valaki lábnyomok nélkül eltűnni?

Maura Murray eltűnése napján emailt küldött a professzorainak, hogy családi vészhelyzet miatt nem tud megjelenni az órákon. Kocsija felett elveszítette az irányítást egy kanyarban és egy fának ütközött. Egy buszsofőr látta mi történt, aki odament, hogy segítsen neki. A lány visszautasította a férfi segítségét, amit azzal indokolt, hogy már kihívta az autómentőket. A sofőr elment, de biztonság kedvéért felhívta a rendőrséget, akik a kiérkezéskor nem találták meg a lányt, sem az autót. A legfurcsább, hogy még lábnyomok sem voltak a hóban, amiből ki lehetett volna következtetni merre ment. Azok, akik utoljára látták a lányt, úgy nyilatkoztak, hogy nagyon feldúltnak látták őt, a családja pedig azt mondta, hogy semmilyen tragédia nem történt náluk. Másnap felhívta vőlegényét, aki csak lélegzetvételeket hallott a telefonba, de senki se szólt bele. Azóta senki sem hallott róla.

Kyle Fleischmann eltűnése.

A 24 éves Kyle Fleischmann és barátai elmentek egy bárba, ám a fiúk egy idő után el akartak menni máshova, Kyle azonban maradni akart. A fiú kicsit többet ivott, mint kellett volna, ezért vett két szelet pizzát, hogy kijózanodjon. Hajnali 3-kor megpróbálta felhívni apját, majd a barátait, de senki sem vette fel a telefont. 4 órakor Kyle telefonja már kikapcsolt állapotban volt és ő szőrén-szálán eltűnt. A rendőrség és több száz önkéntes eredt a nyomába, még a TV-be is bemondták az eltűnését, de sajnos nem találták meg.

A kis Marjorie eltűnése.

A kis Marjorie Christina Luna fényes nappal tűnt el a floridai Greenacres-ben 1984 májusában. Egy helyi zöldséges üzletben látták őt utoljára. A kislány eltűnésével kapcsolatban több embert is gyanúsítottak, ám egyik személy sem bizonyult bűnösnek. A mai napig senki sem tudja, mi történt vele. Ha esetleg él, akkor körülbelül 42 éves lenne.

A gyulai származású kislány Szathmáry Nikolett nyom nélkül eltűnt.

Nikolett 1998. január 14-én tűnt el, miután hazafele tartott a néptánc órájáról. Eddig sosem indult útnak egyedül, ám 10 perccel előbb végzett az órán, így anyja megmondta neki, hogy milyen nyomvonalon kell közlekednie hazáig. A kislánnyal egy ideig a saját háziorvosa ment, ám az otthonukhoz közeli ABC-nél különváltak. Édesanyja négy óra után pár perccel ért haza, ám a kislány nem volt sehol. Először nem esett kétségbe, mert többször előfordult már, hogy felment egy barátnőjéhez játszani. Egy idő után azonban aggódni kezdett és a családdal este kilencig kereték őt a lakótelepen. A rendőrség minden erejét bevetette, hogy megtalálják, helikopterrel, kutyás rendőrökkel keresték, az Interpol listájára is felkerül, ahol a 12 legkeresettebb gyermek is van. A legnagyobb probléma az volt, hogy se egy szemtanú se egy tárgyi bizonyíték nem volt arra, hová tűnhetett a kislány.

Ti mit gondoltok ezekről a rejtélyes eltűnésekről?

betöltés...