Hideg vagy meleg vizet igyunk? A szakemberek elmondják, melyik lehet káros az egészségedre!

A hideg vagy meleg víz fogyasztása károsabb az egészségre? A szakértők most elárulják!

Víz nélkül nincs élet, és ha a szervezet nem jut semmilyen folyadékhoz, pár órán belül annyira kiszáradhat, hogy akár a legrosszabb dolog is bekövetkezhet.

Sok szakértő sem tudott közös nevezőre jutni, hogy egy nap egy felnőtt személy mennyi vizet fogyaszthat el, ami biztosítja a szervezet normális működését, de még nem ártalmas.

Azonban az is vita tárgyát képezi, hogy a hideg víz fogyasztása ajánlott, vagy netán a langyos, meleg víz ivása. Természetesen az általánosan elterjedt szokás szerint a hideg víz az, amelyik hűsít a melegben és amelyik jólesik.

A Daily Nutrition News viszont azt állítja, hogy a túlzottan hideg víz fogyasztását óvatosan kell kezelni, mert a következő egészségügyi problémák kialakulásában játszhat szerepet:

  • csökkenti az immunrendszer reagálási képességét, így növelve a betegségek kialakulását;
  • hatására összeszűkülnek a vérerek, így az emésztési folyamatok kevésbé hatékonyan mennek végbe;

Akkor a langyos víz ivása hasznosabb?

Bizonyos esetekben igen, ezt mondja Stella Metsovas táplálkozás-szakértő, aki szerint a langyos víz hozzájárul a bélrendszer tisztulási folyamatához, emellett enyhíti a gyomor- és bélgörcsöket, és mivel beindít a méregtelenítést, ezért a sejteket is kevesebb toxikus, ártalmas hatás éri, így az öregedési folyamatok is késleltethetőek.

A Psychopharmacology szaklapban megjelent tanulmány szerint a langyos víz fogyasztása olyan folyamatok beindítását eredményezi, aminek következtében kisebb arányban alakul ki a stressz a szervezetben, szóval nem árt, ha felhagyunk a hideg víz fogyasztásával, és áttérünk a szobahőmérsékletű forrásvíz ivására.

betöltés...