Ilyen puha sarkakat varázsolhatunk szódabikarbónával

Ha azt szeretnénk, hogy sima és ápolt lábunk legyen, nem kell drága pénzeket fizetni érte a szépségszalonokban. Végezzük el ezt az olcsó és igen hatékony otthoni kezelést.

Minden nő szeretné, ha sima és hibátlan sarka lenne. A meleg időjárásban gyakran járunk, szandálban, papucsban, és a meztelen lábfej megköveteli, hogy ápolt legyen. Felejtsük el a repedezett sarkakat, és próbáljuk ki az alábbi keveréket.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szódabikarbóna,
  • 4-5 liter meleg víz,
  • hidratálókrém,
  • egy kefe vagy sarokkő,
  • levendula illóolaj.

Elkészítés: fogjunk egy mosdótálat, és öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát, és jól keverjük el, míg feloldódik. A víz hőmérséklete közepesen meleg legye, ne forró. Tegyünk bele pár csepp levendula illóolajat, ha ez nincsen otthon, bármilyent tehetünk ízlés szerint.

Tartsuk benne a lábunk 15 percig, majd dörzsöljük át a habkővel. Mossuk meg a lábat tiszta vízzel, hidratáljuk, majd húzzunk egy tiszta zoknit, és hagyjuk rajta néhány órán keresztül.

Ha gyorsabb eredményt szeretnénk elérni, készítsünk pasztát szódabikarbóna és víz keverékéből, és ezzel dörzsöljük át a lábfejet, sarkat.

Próbáljuk ki ezt a csodálatos és hatékony receptet, és viseljünk nyitott lábbelit szégyenkezés nélkül.

betöltés...