15 váratlan filmes tény, amelytől újra meg akarod nézni a kedvenc filmjeid

Minden egyes alkalommal valami új dologba botlunk, amikor újranézzünk kedvenc filmjeinket. Néha csak egészen kis részleteket fedez fel az ember, viszont akadnak esetek, amikor a történet szempontjából kulcsfontosságú elemre bukkanunk. Ezúttal olyan rejtett mozis kincseket gyűjtött össze, amik lehet, hogy neked is újat mondanak majd.

1. Mindkét Trónok harca-színésznő játszotta már Sarah Connort: Lena Headey a Terminátor – Sarah Connor krónikáiban, míg Emilia Clarke a sorozat ötödik részében, amely a Genisys alcímet kapta.

2. Sean Connery alakította Harrison Ford apját az Indiana Jones-filmekben. A valóságban a két színész között mindössze 12 év korkülönbség van.

3. Egy kis Keresztapa: Sonny Corleone híres „badabing” kifejezését valójában az őt alakító James Caan improvizálta.

4. Guillermo del Toro két filmjében is (a Penge II-ben és a Hellboy II – Az Aranyhadseregben) is Luke Goss alakította a főgonoszt. A két karakter dermesztően egyformán néz ki.

5. A bolygó neve: Halál rendezői változatában Ellen Ripley lányát Sigourney Weaver édesanyja, Elizabeth Inglis alakítja.

6. Carrie Henn, aki ugyanebben a filmben Newt-ot játszotta, most 42 éves.

7. Az Amerikai szépség híres plakátján található has és kéz valójában Chloe Hunter amerikai modellé, nem pedig Mena Suvari főszereplőnőé.

8. A sötét lovag – Felemelkedés börtöne a valóságban egy Chand Baori-ban található ókori építmény, amit lépcsősorok szegélyeznek.

9. A Disney azért utasította vissza a Vissza a jövőbe gyártását, mert szerintük Marty és édesanyjának kapcsolata sértette volna a nézők érzéseit.

10. Van egy jelenet Bruce Lee utolsó filmjében, a Halálos játszmában, amelyben a főgonosz kicseréli a vaktöltényeket igaziakra, hogy megszabaduljon Lee karakterétől. 1993-ban Bruce Lee fia, Brandon hasonló körülmények között vesztette életét A holló forgatásán. A személyzet nem vette észre, hogy az egyik jelenetben használt 44-es revolverben valódi töltény van, így Michael Massee színész véletlenül gyomron lőtte Lee-t. A harcművész fia belehalt sérüléseibe.

11. Barbossa majma feltűnik egy rövid jelenetben A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka stáblistájának végén.

12. Eredetileg Jean-Claude Van Damme-nak szánták a Ragadozó szerepét, de ő otthagyta a projektet, mivel saját szavai szerint „nem akart két lábon járó speciális effekt” lenni.

13. A bolygó neve: Halálban látott idegenfészek helyszíne feltűnik Tim Burton Batmanjében is, mint az Axis Chemicals nevű gyár. Itt zuhan savba Jack Nicholson karaktere, és lesz belőle Joker.

14. A 2008-as Fulladás utolsó jelenetében Victor a film alapjául szolgáló regény szerzője, Chuck Palahniuk mellett ül a repülőn.

15. A Sikoly munkacíme Scary Movie volt. Néhány évvel később készült egy hasonló című film, amit magyarul Horrorra akadva, avagy tudom kit ettél tavaly nyárson néven ismerhetünk.

+1. Az A sötét lovag – Felemelkedés produkciója során Christopher Nolanra nagy hatással volt Tom Hardy, akinek az arcát maszk borította. Ezt követően a rendező eldöntötte, hogy a színésznek csak a szeme látszódjon ahhoz, hogy átadja a karaktert. Éppen ezért leginkább csak Tom szemeit látjuk Dunkirkben.

betöltés...