7 szerencsés felfedezés, amely mesésen gazdaggá tett átlagembereket

Na, ők tényleg a szerencse gyermekei.

1. Poszter

Laura Stoufer éppen egy summerville-i piacon barangolt, amikor kiszúrt egy régi filmes posztert. Megtetszett neki, hazavitte, otthon azonban meglátott valamit a kartonpapír alapréteg alatt: a Nyugaton a helyzet változatlan című, 1979-ben készült film plakátja volt, ami 20 ezer dollárt, azaz több mint 5 millió forintot ért.

2. Óra

Zac Norris Phoenix egyik kisboltjában nézegetett, antik órát szeretett volna venni. Meg is találta a megfelelőt: 1959-ben készült, és mindössze 6 dollárt kóstált. Később kiderült, hogy az óra egy Jaeger-LeCoultre (méregdrága és jó minőségű svájci márka), így Zac nem kevesebb, mint 35 ezer dollárért, azaz 9 millió forintért tudta elpasszolni.

3. Festmény

Egy indianai lakos egyszer vásárolt egy festményt, hogy eltakarja vele a falán tátongó csúnya lyukat. Néhány évvel később társasjátékozás közben egy olyan kártya került a kezébe, ami pont ugyanazt a műalkotást ábrázolta. Megkérdezett róla egy szakértőt, és kiderült, hogy a birtokában lévő kép egy eredeti Martin Johnson Heade és 1,2 millió dollárt ér. Ez forintra átszámítva egy egész vagyon, több mint 312 millió forint.

4. Festmény

Egy Wisconzinban élő idős házaspár úgy döntött, megvásárolja van Gogh híres képének, a Váza piros pipacsokkal című festménynek a reprodukcióját. Mivel azonban a másolat hihetetlenül hasonlított az eredetire, a tulajdonosokban felébredt a gyanú, és elvitték egy műgyűjtőhöz. Alig hitték el, de kisült, hogy az eredeti 1886-os művet vették meg, aminek értéke 1,4 millió dollár, vagyis több mint 364 millió forint.

5. Pénzérme

Robert Lawrence egy doboznyi különleges érmét örökölt az apjától annak halála után. Volt benne egy 1974-es penny is, amit először 300 dollár értékűre becsültek. Még jó, hogy később módosították az árat, mert a valódi értéke 2 millió dollár, azaz 520 millió forintnál is több.

6. Whisky

13 üveg whisky – ez várta Bryan Fite-ot újonnan vásárolt lakása pincéjében. A készítésük dátuma 1917 volt, ezért megkérdezett egy szakértőt, aki felvilágosította, hogy igazi aranybánya van a birtokában: az italokért ugyanis 2,6 millió dollárt, azaz kb. 677 millió forintot is kaphatna. Fite-nak egyébként esze ágában sem volt megválni kincseitől, amit mindenképpen a barátaival szeretett volna elfogyasztani.

7. Gyöngy

Egy fülöp-szigeteki halász éppen Palawan szigeténél hajózott, amikor fennakadt egy sziklán. Miközben arra törekedett, hogy minél hamarabb kiszabadítsa magát, talált egy 34 kg-os gyöngyöt. 10 éven keresztül az ágya alatt rejtegette, míg végül elvitte felbecsültetni: 35 millió dollár, vagyis több mint 9 milliárd forint.

betöltés...