Ez a 6 rejtett oka lehet annak, hogy a hasadon állandóan felesleges kilók vannak

A hasi zsírcsökkenés nemcsak a megjelenésre van pozitív hatással, hanem az egészségre is. A hasi területen felgyülemlő nagy zsírmennyiség olyan súlyos betegségek kialakulásához vezethet, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és bizonyos szívbetegségek. A legnagyobb probléma az, hogy nem olyan könnyű ezektől megszabadulni, mert első körben tudni kell, hogy milyen hasi zsírral is áll szembe az ember. Ha te is megtettél már mindent azért, hogy leadj pár kilót és csökkentsd a hasadon lévő zsírt és nem sikerült, akkor ez a cikk pont neked való, ugyanis itt megoldást kínálunk a problémára.

1, Nem tudod, hogy a hasi zsír milyen típusú.

Ha nehezen adod le a kilókat a hasadról, akkor ennek egyik oka az lehet, hogy eddig rossz módszerekkel próbálkoztál. Mivel a hasi zsíroknak 5 típusa van, ezért tudni kell mivel állsz szembe. Mindegyik fajtára speciális diéta és mozgásforma van kitalálva, így nem mindegy, hogy melyiknél mit eszel vagy csinálsz.

2, Rögeszmés súlyellenőrzés.

Tudjuk, hogy hihetetlennek hangzik, de a rögeszmés súlyellenőrzés csak ront a fogyási esélyeiden, ezért minden erőddel azon kell lenned, hogy ne állj rá a mérlegre. Ez amiatt van, mert minden alkalommal, amikor ráállsz és nem a várt eredmény látsz, tudat alatt elkezded magad ostorozni. Ez pont, hogy demotiváló hatást gyakorol rád, például negatív gondolatokat és melankolikus hangulatot vált ki. Ha nem akarod folyamatosan így érezni magad, akkor hetente csak egyszer mérd meg a súlyod, írd fel az adatokat és okulj belőle.

3, Rossz étrend követése.

A test a fehérjén kívül ok más elemet és vitamint is igényel, például a szénhidrátokat és a zsírokat is. Ha ezeket megvonod magadtól, akkor sokkal több kért csinálsz, mint hasznot. Csak azért, mert egyféle ételt eszel, még nem fog beindulni nálad a fogyás. Fontos, hogy folyamatosan nyomon kövesd az étrended, diétád, és figyelj arra, hogy azok tartalmazzanak elegendő magnéziumot, vitamint, egészséges zsírokat és egyéb hasznos elemeket.

4, Egyhangú edzés.

A zsír csökkentésének másik nagyszerű módja a testedzés. Ám fontos, hogy sokféle edzést és mozgásformát kipróbálj, mert mind pozitívan befolyásolja a testet. Nem szabad csak kimondottan súlyzós edzéseket csinálni, vagy kardiót, vegyíteni kell sőt más sportokat is bele kell építeni az edzésbe, úgymint úszás, futás… stb. A legjobb az egészben, hogy nincs szükség arra, hogy a zsúfolt edzőtermekbe lemenj, mert vannak hatékony otthon végezhető gyakorlatok is.

5, Stressz.

A stressz negatívan hat az egész testre, különösen a súlyra. Hiába edzel folyamatosan, és étkezel egészségesen, ha folyamatosan stresszelsz, ami egyébként elősegíti a zsírképződést. Próbáld meg csökkenteni ezt az életedben, végezz olyan tevékenységeket, melyek relaxáló hatásúak, például, legyél a barátaiddal, családoddal, olvass könyvet, sétálj a friss levegőn… stb. Ha nyugodt a lelked, több esélyed lesz a zsírcsökkentésre.

6, Az androgén magas szintje.

Végül az egyik legsúlyosabb ok a policisztás petefészek szindróma (PCOS). Ez azt jelenti, hogy a női testben túl sok a férfi hormon ez pedig a szervezet számos funkcióját érinti. Emiatt előfordulhatnak menstruációs és terhességi problémák, valamint cukorbetegség. Mindezek mellett a PCOS hatással van a súlygyarapodásra is. Annak érdekében, hogy megtudd mennyi az androgénszinted, konzultálnod kell az orvosoddal.

Te mivel próbálkoztál, hogy megszabadulj a hasadon lévő feleslegtől?

betöltés...