8 filmes baki, amit csak a legszemfülesebbek vettek észre

Egy filmet elkészíteni önmagában is óriási munka, hibátlanul elkészíteni pedig egyenesen lehetetlenség. Persze nincs is ezzel semmiféle probléma, hiszen minden bizonnyal csak kevesen vannak olyan szemfülesek, akiknek feltűnnek ezek a kisebb-nagyobb bakik és hát amúgy is: emberek vagyunk és néha bizony hibázunk.
De talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek a hibák csak még érdekesebbé teszik az egészet és okot adnak arra, hogy újra megnézzük az adott filmet.
Az alábbiakban 8 ilyen filmes bakit gyűjtöttünk össze, amit minden bizonnyal te sem vettél észre.

1. Halálsoron (1999)

Még a világ egyik legjobb filmjében is lehet hibát találni. A film érdekessége, hogy a 1935-ben játszódik, Louisianában, de a villamosszéket csak 1941-ben használták először.

2. Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. (2010)

Előnyben van az, aki olvasta a könyvet, ott ugyanis többször is megemlítik, hogy Harry szeme zöld, csakúgy, mint az anyukájának. A filmben azonban ez egyáltalán nincs így.

3. Forrest Gump (1994)

A filmben Forrest levelet kap az Apple-től, amit 1975. szeptember 23-án írtak. A valóságban azonban a vállalat csak 1976. április 1-én alakult.

4. A Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007)

A harmadik részben, ami a 18. században játszódik, a csapat Szingapúrba utazik, hogy megtalálják Sao Feng kapitányt. A gond ezzel csak az, hogy Szingapúrt csak 1819-től nevezik így.

5. Trója (2004)

Talán ez az egyik legismertebb baki, amit különösebben nem is kell magyarázni:

6. Trónok Harca

Az egyik jelenetben egy jegygyűrű van az egyik katona ujján… abban a seregben, ahol senkinek sem lehet párja.

Django elszabadul (2012)

A film 1858-ban játszódik. A főszereplő, Django (Jamie Foxx) napszemüveget visel, amiben az az érdekes, hogy a napszemüveget csak 1929-ben találták fel.

8. Amerika Kapitány: Polgárháború (2016)

Az egyik jelenetben, amikor is Pókember elveszi Amerika Kapitánytól a pajzsát, az az egyik pillanatban még pókhálós, a következőben pedig már teljesen tiszta.

Tudsz még hasonló filmet bakikat? Írd meg hozzászólásban!

betöltés...