10 színész, akik megsérültek forgatás közben, de nem vágták ki a jelenetüket

Ezek a sztárok nem töröltették ki a balesetüket filmjeikből.

Megörökítve a baj

Bár nem túlságosan ritka, hogy a nagy hollywoodi filmek forgatása során történik egy-egy sérülés, leggyakrabban a kaszkadőröket éri baleset. Amikor viszont a hírességekkel történik nagyobb galiba, elég ritka, hogy megmutatják a nézőknek és a rendezők benne hagyják a sérülés pillanatait a film jeleneteiben. Most összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik vállalták, hogy filmjeikben vágatlanul maradjon balesetük.

Nem tűnt fel nekik a játék hevében

Vannak, akik nagyobb balesetet szenvedtek, és akadnak olyanok is, akik kisebb sérülésekkel megúszták. Az viszont biztos, hogy mindezek tényleg megtörténtek, és a képernyőn is megjelentek. Ez a lista a bizonyíték arra, hogy egyes színészek még akkor is képesek bennemaradni karakterükben, mikor valódi fájdalmat élnek át.

Leonardo DiCaprio a Django című film főgonoszaként vágta meg az ujját egy óvatlan pillanatban. A kamera forgott tovább, pedig a kezéből patakokban folyt a vér.

Emlékezetes pillanat a Mechanikus narancs című filmben, amikor Malcolm McDowell szemét kifeszítik. A jelenet forgatása alatt azonban mélyen megkarcolták szaruhártyáját, és majdnem megvakult. De jelenet ment a filmbe.

If you were curious about what cataract surgery feels like. . . . #cataractsurgery #cataracts #clockworkorange #itwasntthatbad

Michael Mitrevski (@m2thesecond) által megosztott bejegyzés,

Channing Tatum a 2014-es életrajzi drámában, a Foxcatcher-ben sérült meg. A hotelszobás jelenetben többször a földre teperik, ami miatt felszakad a szemöldöke és vérezni kezd az arca. Ezt is benne hagyták a filmben.

“A complex story of loyalty, paranoia & betrayal.” – @LWLies. #TeamFoxcatcher

Foxcatcher (@foxcatchermovie) által megosztott bejegyzés,

Viggo Mortensen két lábujját törte el A Gyűrűk Ura: A két torony című filmben. A színész így hitelesen ordított fel, amikor attól tartott, hogy Merry és Pippin meg fognak halni.

Az éjjeli féreg című filmben ugyan nem látszik a véres jelenet, de Jake Gyllenhaal komolyan megvágta magát, amikor becsapta a tükrös fürdőszoba szekrény ajtaját.

A negatív karaktereknek rendszerint csúnya végük lesz. Így volt ez Margaret Hamilton-nal is, aki az Óz, a nagy varázsló boszorkányaként felgyulladt a forgatás alatt. Ezt a jelenetet is a filmben hagyta a rendező.

Quentin Tarantino másik nagy sikerű filmjében, a Becstelen brigantykban is volt véres jelenet. Diane Kruger akkor sérült meg, amikor épp Cristoph Waltz-zal dulakodott.

A Férfias játékok című amerikai akció-thrillerben Harrison Ford és Sean Bean vívott élet-halál harcot. Utóbbi egy nagy heget “köszönhet” a filmnek.

A Szárnyas fejvadász című filmben Daryl Hannah a könyékén sérült meg. Az üveg szétvágta a színésznőt, de nem vágták ki a jelenetből.

Jonny Von Golden (@vongolden) által megosztott bejegyzés,

Brad Pitt az igazi Darwin-díjasa az összeállításunknak. A Trója című filmben Akhilleuszt játszotta, és mit gondolsz, melyik testrésze sérült meg az utolsó jelenetben? Bizony, a megfejtés az Achilles-ín!

Brad Pitt Troy (@bradpitttroy) által megosztott bejegyzés,

betöltés...