8 dolog, ami akkor történik, ha egy hónapon át csak vizet iszol

Igyál egy hónapig csak vizet, minden más folyadékot iktass ki az életedből, és ez a 8 dolog fog a szervezeteddel történni!

Az emberi szervezet több mint 60 százaléka vízmolekulákból áll, ezért nagyon fontos az, hogy mindenki elég vizet igyon, mert az egész szervezet csak így képes az optimális működésre.

Chris Bailey egy hónapon keresztül folyadékként csak tiszta vizet ivott, és ez történt a testével.

1. Jót tesz az emésztésnek

Már napi 0,5 liter víz elfogyasztása, úgy férfiaknál, mint nőknél, 30 százalékkal javítja az emésztést, ami nyilván azzal jár, hogy a szervezet hatékonyabban tudja lebontani a zsírokat, cukrokat, ezért aki fogyni szeretne, annak mindenképp vizet kell innia.

2. Jobban működik az agy

Az agy összetételének 73 százaléka víz, és ha elég vizet iszunk, akkor biztosítjuk a központi idegrendszer megfelelő működését, a hormonszabályozást, a kognitív folyamatok zavartalan funkcionálást. Tanulmányok révén derült fény arra, hogy már 1-3 százalékos dehidratáció során közérzetbeli változások, hangulatingadozások koncentrációzavarok alakulhatnak ki. Egyszóval az agy üzemanyaga a víz!

3. Segít fogyni

A tiszta víz egyáltalán nem tartalmaz kalóriát, ezért bátran lehet fogyasztani. Mivel még képes teltségérzetet előidézni, így ritkábban lesz a fogyókúrázó éhes.

4. Segít a méregtelenítésben

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztással megvédhetjük a veséinket, mivel a víz hatására hatékonyabban, gyorsabban ki tudnak ürülni a méreganyagok. Ha viszont a szervezetben nincs elegendő víz, ezek a toxikus vegyületek felgyűlnek, és betegségeket idézhetnek elő. A krónikus kiszáradás vesekövek kialakulását eredményezheti, ezért is kell naponta legalább 2 liter vizet meginni.

5. Enyhíti a székrekedést

A megfelelő bélműködéshez szükség van vízre. Ha ez a feltétel nem teljesül, az emésztés során a salakanyagok szárazabbá válnak, és alig tudnak végighaladni a vastagbélen, szorulást, székrekedést teremtve. Ezért fontos rendszeresen vizet inni.

6. Elősegíti a bőr egészségét

Ahhoz, hogy egészséges legyen a bőrünk, vízre van szükség. A víz szabályozza a vérkeringést, hozzájárul a bőrsejtek hatékonyabb tápanyagellátásához, így végül a bőr egészségéhez, a ráncosodás, foltosodás késleltetéséhez.

7. Pénzt lehet megtakarítani

Chris Bailey egy hónapon keresztül fogyasztott csak sima vizet, semmi más üdítőt, kávét nem vásárolt, és természetesen ezzel megspórolt egy bizonyos pénzösszeget, amit hasznosabb dolgokra tudott elkölteni.

8. Növeli a fizikai teljesítményt

A víz életerőt, energiát ad, ezért ha sportolunk mindenképp legyen nálunk friss víz. A szervezet ugyanis ilyenkor, a verejtékezés során vizet veszít, mert így szabályozza a testhőmérsékletet, amit pótolni kell, és az izomszöveteknek is szükségük van vízre, ahhoz, hogy megfelelően működjenek.

betöltés...