9 hétköznapi étel, amitől jobb, ha távol tartod magad a szupermarketekben

Az egészséges étkezés már egyfajta divattá nőtte ki magát. Mindenki megpróbál szénhidrát szegényen étkezni, sok fehérjét fogyasztani, kerülni a sok édességet és cukrozott üdítőket. Olyan termékeket vásárolnak, melyekről azt olvasták, hogy jótékony hatással vannak az egészségre. Ám vannak olyan élelmiszerek, amelyek rendkívül ártalmatlanul néznek ki, pedig valójában abban is megtalálhatóak a káros anyagok. Itt ez a lista, ami bemutatja, melyek azok az ételek, amiket jobb ha elkerülünk.

Ázsiai cápaharcsa

Az ázsiai cápaharcsa egy fehér húsú hal, amelyből filé készül, gyakran őrölt formában is kapható, növényi fehérjékkel, keményítővel és tojásfehérjével. A készítményben cukor, ízesítőszer, festék és ízfokozó van. Károsítja a szervezetet. Mivel a terméket nem hőkezelik, a tárolási körülmények megsértése, súlyos mérgezést okozhat.

Csomagolt halak

Bár az ilyen hal nagyon finom, nagyon nagy hátránya van – nagyon rövid az eltarthatósági idő.

Ha a halat sós lében tartják, lehetőség van arra, hogy hexametilén-tetramint adjanak hozzá. Ez a vegyi anyag sok országban tilos.

Füstölt hús

A gyors pácolt és gyors érlelésű, füstaromás készítmények rendkívül veszélyesek a nyersanyagok elkészítési módja miatt. Káros hatással van a bélrendszerre, mert akadályozza az “jó” bélbaktériumoknak a működését. Hetente maximum két három alkalommal szabad enni belőlük.

Gumicukor

A növényi eredetű pektint, sertéshús zselatin helyettesíti. A gyártók kén-dioxidot használnak tartósítószerként, ami nem mindig szerepel a készítményben. Magas koncentrációjú erős allergénként szolgálhat. A finom és természetes gumicukrot könnyű otthon elkészíteni.

1,5 csésze gyümölcslé vagy friss zöldséglé

4 evőkanál zselatin

2-4 evőkanál édes méz

1/2 teáskanál vanília kivonat

Kukoricapehely

Sok országban népszerű reggeliként szolgál ez az étel. De a hőkezelést követően a kukorica liszt teljes vitamin-összetétele nullára csökken. Mesterséges édesítőszerekben, cukorban, vajban, sültek a pelyhek és a tartósítószerek sem javítják fel állagát. Könnyedén válhat valaki ettől túlsúlyossá.

Fekete olajbogyó

A lista egyik legellentmondásosabb terméke. Az abszolút fekete olajbogyó nem található meg a természetben. Az érett gyümölcsök általában sötétlila vagy barna színűek. A konzervdobozban lévő fekete olívabogyó valójában zöld, melyet élelmiszer adalékanyagokkal, leggyakrabban vas-glükonáttal színeznek. Kis mennyiségekben nem veszélyes.

Cukormázas édességek

A kekszek, mályvacukrok, drazsék és egyéb édességek mázolására a gyártók a cukormázat használnak. Összetételében különbözik a hagyományos csokoládémáztól, csak esztétikai szempontból nyerő mivel rengeteg színben pompáznak, illetve hosszú ideig nem olvadnak el. Ezt a tulajdonságot mesterséges édesítőszerekkel, festékekkel és stabilizátorokkal érik el.

Vörös bab

A vörösbab nagyon káros lehet, ha rosszul főzzük meg. Tehát, ha nem főzzük elég hosszú ideig, akkor mérgező lehet, mert sok természetes toxin van benne. Ezért a mosott babot néhány órán át vízbe kell áztatni, majd legalább 1 órán át kell főzni.

Szőlő

Egy másik romlandó termék a listán. A szőlőt közvetlenül a kacs eltávolítása után kell megenni. Az ilyen szeszélyes gyümölcsök teljesen veszteségesek a termelők és a szupermarketek számára. Ugyan meghosszabbítják az eltarthatósági időt és javíthatják a termék típusát, bizonyos antioxidánsokkal. Ha a vásárolt szőlő néhány nap után nem kezd rohadni, az egy biztos jel, hogy kémiai kezelést hajtottak végre rajta.


betöltés...