13 furcsa tárgy a múltból, amelynek a funkcióját szinte lehetetlen kitalálni

Tévedés azt feltételezi, hogy a múltban az emberek kevésbé voltak készségesek, mint te és én ma. Képzelőerejük eléggé gazdag volt ahhoz, hogy sokféle dolgot létrehozzanak, amelyek közül néhány hasznos volt, néhány pedig nagyon furcsa.

Összeállítottunk egy kis gyűjteményt vintage kiegészítőkből, amelyek célját a modern emberek csak nagy küzdelem árán tudnak kitalálni első pillantásra.

13. Autós váza

Egy szarvra emlékeztet, amiben bor volt, ugye? De teljesen más célt szolgál – ez egy autós váza a virágok számára. A virágokat nem csak a szépségük miatt használták, hanem az illatuk miatt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🌸Perfect your car with perfection.🌸 FB:@perfectioncarvase #honda #hondacity #ฮอนด้า #carvase #แจกันดอกไม้ #ตกแต่งรถยนต์ #รถยนต์ #ดอกไม้ #flowers #ธรรมชาติ #nature #สดชื่น #refreshing #สดใส #bright #สวย ✅ใช้ได้กับรถยนต์ทุกรุ่น ✅ใช้ตกแต่งรถยนต์ ✅สามารถหมุนปรับได้ 360 องศา ✅สามารถปรับแจกันขึ้น-ลงได้ ✅แผ่นพลาสติกในแจกัน สำหรับยึดก้านดอกไม้ ✅เพิ่มความสดใสตลอดการเดินทาง ✅ใส่ได้ทั้งดอกไม้จริงและดอกไม้ปลอม ** พิเศษ ราคาชุดละ 160 บาท ** ค่าส่ง EMS : 50

Perfection (@perfection_carvase) által megosztott bejegyzés,

Ilyen vázákat, mint ez a 20. század első felében gyártott autókban használták, és néhányan még ma is használják.

12. Újrafelhasználható koktélkavaró

Ez a miniatűr golfütő alakú kavaró a modern műanyagokkal ellentétben újra felhasználható volt. A végén a különös csápokat arra használták, ha valaki olívát vagy cseresznyét akart kiszedni a koktélból, anélkül, hogy befogta volna a kezét.

11. Egy eszköz a tárcsázós telefonhoz

A mai fiatalok nem ismerik a tárcsázós telefont, de az idősebbek valószínűleg ezeket az “ősi” eszközöket használták. Ezt a retro eszközt egy toll vagy egy ceruza végére helyezték, és könnyebbé tette azok számára, akik nem szívesen tárcsázták a számot az ujjaikkal (például olyan lányok, akik festették a körmeiket).

10. Mechanikus számológép

A jól ismert könyvelési kereteken kívül más eszközök is voltak számításokhoz: például ez a rotációs mechanikus számológép, az Optima, amelyet Németországban 1900 körül kezdtek el használni.

9. Kampós jégcsákány

A háztartási hűtőszekrények és fagyasztók felfedezése előtt egész iparág épült fel a jég értékesítésére. Télen gyűjtötték, amit a tavak felszínéről leszedtek, majd különleges gleccserekbe helyezték, ahol egész évben tárolhatóak voltak, és onnan blokkok formájában szállították az ügyfeleknek. A képen látható horgot arra is használták, hogy letörjék a jeget a blokkról, és arra is, hogy mozgassák a darabjait anélkül, hogy megérintenék őket kézzel.

8. Fagylalt kanál

Ha már láttál valahol viktoriánus kanalat, és megzavart a furcsa formája, akkor tudd, hogy kizárólag egy termékre – fagylaltra szánták.

7. Játék mosógép

Ez a kézi mosógép egyszer gyerekjáték volt. A kislányok valószínűleg megmosták kedvenc babájuk ruháit.

6. Zseb napóra

A fénykép tulajdonosa szerint ez az óra egy olyan nőhöz tartozott, aki szeretett utazni. És ez a modul nagyon megbízható: nehéz összetörni, és nem kell bele elem.

5. Kenyérpirító

Mielőtt a britek feltalálták az elektromos kenyérpirítót, másképp oldották meg a pirítós készítését. Ennek egyik módja az volt, hogy ezeket a hosszú villákat használták: kenyérdarabokat szúrtak rájuk, majd a sütőben tűz fölött megpirították.

4. Medál a parfümért

Ez a vintage medál mind kiegészítőként, mind apró tartályként szolgált, amiben parfüm volt. Úgy tűnik, hogy őseink képesek voltak a szépséget és a funkcionalitást kombinálni.

3. Egy szerszám a tojáshéj leszedésére

A fénykép szerzője szerint a 19. század elején épült ház földszintjén találták ezt a félelmetes tárgyat. De ne gondolj arra, hogy ez valamiféle különös orvosi eszköz, vagy akár kínzó eszköz – valójában sokkal egyszerűbb. Azért készült, hogy segítsen megpucolni a főtt tojást.

2. “Örök tabletta”

Talán a legkülönlegesebb elem a mai vintage gyűjteményünkben az “örök tabletta”, amelyet antimonból készítettek és újra felhasználható volt. Több évszázadon keresztül úgy hitték, hogy az antimon kiváló a test belső megtisztítására, és valamilyen oknál fogva senki sem zavart, hogy lenyelés után nem emésztették meg és így távozott a testből. Az emberek “örök gyógyszert” akartak az egész család számára, és ami a legmeglepőbb, még ezt a megkérdőjelezhető gyógyszert is átadták az örököseiknek.

1. A taps hangerő mérésére szolgáló készülék

A tapsmérőt az 1950-es és 1960-as években használták, amikor először megjelentek a tévés tehetségkutatók és táncversenyek. A szavazás legelterjedtebb módja az volt, ahogy tapsoltak egy adott versenyző támogatására.

betöltés...