10 modern kori hercegnő, akik királyi feladataik mellett hétköznapi életet élnek

A mai hercegnők nemcsak arról szólnak, hogy a monarchiát képviselik a csúcskategóriás eseményeken. Közülük sokan bebizonyították, hogy ugyanúgy, mint bármely más embernek ezen a világon, törekvéseik, álmaik és felelősségeik vannak munkájuk során. Némelyikük nyitottabb arra, hogy a sajtó és általában a paparazzók értesüljenek magánéletükről és céljaikról, míg mások titokban tartják. Bármi legyen is a választásuk, e közszereplők egyike sem él érdektelen életet.

Összeállítást készítettünk néhány hercegnőről, akiket népük valóban nagyra értékel. És nemcsak kecses és hiteles jellemük, hanem a mindennapi életükben végzett munkájuk is közelebb hozza ezeket a királyiakat az emberekhez.

1. Márta Lujza norvég hercegnő

Bár a hercegnő V. Harald norvég király és Szonja norvég királyné legidősebb lánya, öccse mögött negyedik a trónöröklés sorában. Fizioterápiás tanulmányait Hollandiában fejezte be, de soha nem gyakorolta ezt a szakmát. Igazi szenvedélye az irodalomban rejlik, és még vállalkozást is indított a televíziós történetmesélésben, amellett, hogy gyermekkönyvek szerzője. Bár feleségül ment egy dán íróhoz, akivel 3 lánya született, soha nem adta fel hercegnői címét.

2. Keisha Omilana nigériai hercegnő

Kunle Omilana nigériai herceg gyönyörű felesége valójában Kaliforniában született, és nemzetközi ruházati és szépségmárkák modelljeként lépett be a divat világába. Divattervezői diplomával is rendelkezik. „Dolgozó hercegnőnek” tartják, és a monarchia tagjaként kitűzött céljai között hangsúlyozza a nők és a fiatalok felhatalmazását. 2017-ben létrehozta A fürtök koronája című projektet, amelynek középpontjában a göndör haj ápolása állt.

3. Anna brit királyi hercegnő

Anna Erzsébet Alíz Lujza (Anne Elizabeth Alice Louise) a jelenlegi II. Erzsébet királynő egyetlen lánya, és a trónöröklés sorában a tizennegyedik helyen áll. A hercegnő mindig is érdeklődött a lovaglás iránt, sőt eljutott odáig, hogy az 1970-es években a montréali olimpián az Egyesült Királyságot képviselve versenyzett csapatával. A jótékonyságnak szentelte magát, és hosszú évek óta egy ismert civil szervezet elnöke.

4. Esther Kamatari Burundiból

Noha Kamatari megtartotta Burundi (egy Kelet-Afrikában található ország) hercegnőjének címét, a monarchiát valójában az 1960-as években megszüntették. De Kamatari Párizs felé vette az útját. Azóta elkötelezte magát a modellkedés mellett, és író is.

5. Katalin, Cambridge hercegnéje

A korábban egyszerűen Kate Middleton néven ismert Katalin Erzsébet (Catherine Elizabeth) Middleton művészettörténeti diplomát szerzett, és a brit monarchia része lett, miután feleségül ment Vilmos herceghez, Cambridge hercegéhez. Neki van az egyik legbájosabb mosolya a Windsor-házban, és nem csak kívülről szép, de hercegnőként is az volt a feladata, hogy láthatóságot biztosítson azoknak, akik mentális egészségi problémáktól szenvednek, sok más mellett. Ezért indította 2016-ban Harry herceggel, férje öccsével és Meghan Markle férjével együtt a Heads Together kampányt.

6. Erzsébet belga hercegnő

Erzsébet (Elisabeth Thérèse Marie Hélène), Brabant hercegnője és belga hercegnő az első a trónöröklés sorában, köszönhetően azon törvény elnyomásának, amely régen nem tette lehetővé, hogy a nők felöltsék a koronát. Ez a gyönyörű lány 19 éves, és kötelező katonai kiképzést kap, hogy a jövőben királynő lehessen.

7. Katherine, Jugoszlávia (Szerbia) koronahercegnője

Mondhatnánk, hogy Katherine Batis egy sokoldalú hercegnő: Görögországban született, de gyermekkorának egy részét Svájcban is töltötte. Üzleti tanulmányokat az Egyesült Államokban folytatott, és különböző régiókban élt, köztük Afrikában és Ausztráliában. Ez a ragyogó nő folyékonyan beszél 4 nyelven, és az irodalom mellett a zene is elbűvöli. A szerbiai / jugoszláviai koronahercegnő az 1980-as évek óta házasságban él Sándor szerb herceggel, ő a második felesége.

8. Miriam, Turnovo és Szászország hercegnője

Doña Miriam Ungría y López, egy spanyol nemesi család leszármazottja feleségül ment Kardamhoz, II. Simeon cár fiához és Turnovo hercegéhez, aki megőrizte bolgár királyi címét, pedig a monarchia már születésekor megszűnt. A hercegnő szenvedélye és mestersége mindig is az ékszertervezés volt, bár történelmet és földrajzot tanult Madridban. Jelenleg Londonban él, és luxus ékszer-sorozatának szenteli idejét.

9. Katalin Amália Oránia, Oránia-Nassau és Hollandia hercegnője

A fiatal Katalin Amália, Oránia hercegnője az első a holland trónutódlás sorában, és csak 17 éves. A hercegnő folyékonyan beszél 3 nyelven, köztük spanyolul, mivel édesanyja, Máxima holland királyné, Argentínában született. Általános és középfokú tanulmányait állami iskolákban szerezte, mint apja, Vilmos Sándor holland király.

10. Zsófia hercegnő, Värmland hercegnéje

Sofia Kristina Hellqvist valószínűleg az egyik legsokoldalúbb hercegnő volt a munka világában, mielőtt feleségül ment Károly Fülöp svéd királyi herceghez, Värmland hercegéhez. Pincérnő és modell volt, és valóságshow-kban szerepelt, de jógaközpontot is nyitott New Yorkban. A hercegnő arról is ismert, hogy Afrikában élt, hogy segítsen a rászorulókon, bár a legújabb fejlemény, amelytől mindenki radar-képernyőjére került, az a döntése volt, hogy önkéntesként dolgozik egy kórházban.

Álmodtál már arról, hogy a királyi család tagja vagy? Ha egy napig király vagy királynő lehetnél, mit szeretnél csinálni?

betöltés...