9 alkalom, amikor a jelmeztervezők elrontották a híres filmeket anélkül, hogy bárki észrevette volna

Annak ellenére, hogy több tucat különböző szakértő dolgozik a filmekben szereplő karakterek megjelenésén, nem mentes a hibáktól. És a végén a nézők elkaphatják ezeket a hibákat olyan smink- vagy jelmezválasztásokban, amelyek a film bemutatásának ideje alatt nem is létezhettek volna.

Úgy döntöttünk, hogy megnézzük néhány kedvenc filmünket, és elolvasunk néhány divattörténeti könyvet, hogy megtaláljuk a sminkesek és jelmeztervezők által elkövetett hibákat a népszerű filmekben.

Elfújta a szél

Bármennyire is divatos volt Scarlett O’Hara, évtizedekre előre nem tudta megjósolni a ruházati trendeket. Híres, karcsúsított, tollas és strasszos vörös ruhájának semmi köze a polgárháborús divathoz – inkább az 1930-as és 1940-es évek stílusai ihlették.

Julius Caesar

Az 1953-as filmben a női karakterek többsége extravagáns lövedék melltartót (bullet bra) viselt. Az ókori Rómában a nők strophiumot viselnének, amely a modern melltartó prototípusa, de ezek nem lövedék melltartók voltak.

Szenvedélyek viharában

A jelmeztervezők megpróbáltak romantikus megjelenést teremteni, figyelmen kívül hagyva a történelmi tényeket. Brad Pitt karakterének gyönyörű szőke haja és arcszőrzete van, de ezek a dolgok elfogadhatatlanok voltak az adott időszakban. Ebben az időben egyre több férfi döntött úgy, hogy nagy bajuszt és rövid hajat ölt.

Artúr király

Az ötödik században játszódó film nehézfém páncélokban ábrázolja a lovagokat. De a XIV. századig az ilyen páncél bőrből készült, és csak a páncéling volt fémből.

Harry Potter és a Főnix Rendje

A film a 90-es években történt eseményekről szól, és a ruhák elég pontosnak tűnnek, azonban még így sem tökéletesek. Dudley Dursley G-Unit rövidnadrágot visel – ezt a márkát 50 Cent hozta létre 2003-ban.

Hello, Dolly!

A film New York-ban játszódik a XIX. század végén, amikor ilyen frizura, szájfény és szem smink nem létezett. De a film mégis 3 Oscart kapott, és az évtized egyik legfontosabb filmje lett.

Margó királyné

Az egész film alatt a karakterek gyönyörű, nyitott vállú ruhákat viselnek. Remekül mutatnak, de a XVI. században a nők mindig viseltek alsóruhát. Ezek a ruhadarabok megvédték őket a hidegtől, felszívták az izzadságot, és valóban könnyen moshatók voltak.

A jelmeztervezők másik hibája az volt, hogy a főszereplő haját kiengedve hagyták. Valois Margit néhány portréja alapján göndör haja volt, amit feltűzve viselt.

A dán lány

A dán lány 1926-ban kezdődik, de a film első felében karcsúsított ruhákat viselő nőket látunk, amelyeknek semmi közük az 1920-as évek divatjához.

A film elején Gerdának olyan frizurája van, amely valójában eléggé elavult ahhoz a korhoz, amely a hullámos vagy rövidre vágott frizurát részesítette előnyben.

Veszélyes vágy

Az egyik jelenetben Keira Knightley csak a fűzőjében jelenik meg, ami ellentmond az eredeti szabályoknak, amelyek e ruhadarab viselésével jártak. Egy nő soha nem viselne kizárólag fűzőt.

Bónusz: Két királynő

A Két királynőben Saoirse Ronan aszimmetrikus fülbevalókat visel, amelyek a tizenhatodik századi Skóciában nem léteztek.

Véleményed szerint az ilyen hibák komolyak vagy nem nagy ügyek?

betöltés...