Testbeszéd-teszt: szerinted melyik az a nő, aki hazudik neked?

A testbeszéd olyan non-verbális jelek összessége, melyek segítségével képesek vagyunk szavak nélkül is kommunikálni a környezetünkkel. Tudatosan vagy teljesen tudattalanul, ezeket a jeleket nap mint nap használjuk, és szerves részei a mindennapi kommunikációnknak.

Már totyogóként tanulni kezdjük, hogyan használjuk a beszédet arra, hogy kifejezzük vele az érzéseinket, szükségleteinket, vágyainkat, illetve a dolgokat, melyek boldoggá vagy szomorúvá tesznek bennünket.

A verbális kommunikáció fontossága az oktatási rendszer alapját is képezi, tökéletesítve a gyermekek beszédképességét, és fejlesztve azok szókincsét. Ám ez a folyamat csakis a nonverbális kommunikációval válhat teljessé.

Ülőhelyzetben például ahogy a kezeinket tartjuk, amilyen gyorsan beszélünk, vagy ha nem vesszük fel a szemkontaktust, ezek mind-mind olyan árulkodó jelek, melyekkel dühöt, kényelmetlenséget, ingerültséget, magabiztosságot és sok más érzést közvetíthetünk. Még az egészségi állapotunkról vagy a társadalmi pozíciónkról is képesek vagyunk hasonló jelekkel információt közölni, nem beszélve a hangulatunkról, lelkiállapotunkról.

Amennyiben kipróbálnád magad a testbeszéd világában, vedd szemügyre az alábbi tesztet. Kitalálod, melyik gesztus leplezi le, ha valaki titkol valamit előled?

1. nő: a nyitott tenyerek egy nyitott személyiséget fednek fel. Bár elég sokan gesztikulálnak a kezeikkel, miközben beszélnek, a legtöbben tudattalanul teszik. Egy szó, mint száz: ez a nő nem hazudik neked.

2. nő: akinek ilyen a jelbeszéde, annak bizony eléggé gyanús a viselkedése. Izgatottságra, idegességre utaló gesztusai azt üzenik, készen áll becsapni téged, és nagy valószínűséggel rejtegetni fog valamit előled. Amikor az emberek idegesen babrálni kezdik a fülüket, orrukat, hajukat, nagy eséllyel hazudni fognak. Tehát légy óvatos!

3. nő: ha egy személy a kezén pihenteti az állát, miközben társalog veled, ez kifejezetten arra vall, hogy imád a hallgatóságod lenni. Érdekli, amit mondani fogsz neki, és minden érzékszervével rád figyel, hogy kielemezhesse azt, amit hallani fog.

4. nő: a testbeszéde egyértelműen azt bizonyítja, ő egy hazudozó! A szakértők szerint, aki eltakarja a száját, az mindenképp eltitkol valamit, vagy nem mondja el a teljes igazságot.

betöltés...