8 híres ember, aki elképzelhető, hogy megrendezte saját halálát, hogy végleg eltűnjön a nyilvánosság elől.

Sok rajongó szeretné hinni, hogy kedvenc hírességei és ikonikus alakjai még sokáig élvezhették a földi világot annak ellenére, hogy az orvosok és a média is úgy nyilatkozott, hogy tragikus körülmények között vesztették életüket. Többen is összeesküvés elméleteket gyártottak, mert nem akarták elhinni, hogy például Michael Jackson, Marilyn Monroe, vagy Diana walesi hercegnő olyan korán és olyan fiatalon távoztak a világról. Azt pletykálták, hogy embereket fizettek le csak azért, hogy eltűnhessenek a nyilvánosság elől, és nyugodt életet élhessenek valahol a világban, ahol nem kell örökkön-örökké a paparazzik elől menekülni, vagy a bíróság elé állni rágalmazás miatt. Mai cikkünk olyan emberekről szól, akik közül ketten valóban megrendezték saját halálukat, ám a többiről nem igazán lehet nyilatkozni.

Bruce Lee

1973-ban Bruce Lee “A sárkány közbelép” című filmet szinkronizálta, mikor a levegőtlen és meleg szobában hirtelen elájult. A kórházban agyi ödémát diagnosztizáltak nála, amit szerencsére sikerült stabilizálni, és amikor kiengedték egy magán klinikán is megvizsgáltatta magát, ahol az orvosok megerősítették a diagnózist. Egyszer egy forgatókönyv megbeszélésen fejfájásra panaszkodott, majd fájdalomcsillapítót kapott és lefeküdt aludni. Miután nem ment le vacsorázni megnézték, próbálták ébresztgetni, de nem kelt fel. Orvost hívtak, de ő sem tudta felébreszteni, ezért kórházba vitték, ahol nem tudta rajta segíteni.

A rajongók azonban úgy gondolják, hogy Lee egy igazi szuperhős volt, aki képes volt visszatartani a levegőjét, és több órára leállítani saját szívverését, halála pedig csak mende-monda. Úgy hiszik, még mindig él csak el akart tűnni a nyilvánosság elől.

Andy Kaufman

Andy Kaufman 1984-ben hunyt el egy Los Angeles-i klinikán. Ám halálával kapcsolatban, mind a rajongóknak, mind a családnak vannak kétségei. Túl sokszor mondta a komikus, hogy el akar tűnni a nyilvánosság elől.

„Ha a tervem sikerül, úgy teszek, mintha meghaltam volna tüdőrákban” – mondta a legendás komikus egy kollégájának. A legérdekesebb, hogy azt is elárulta, ez, hogyan fogja kivitelezni. Tervei szerint kicserélte volna a saját dokumentumait egy másik beteg papírjaival.

Pletykák szerint halála után született egy lánya, aki azt mondta a sajtónak, hogy az apja él és nagyon boldog. Erre azonban semmilyen bizonyíték nem volt, így sokan nem tudták, hogy mi az igazság és mi a hazugság.

Abraham Lincoln

A történet szerint Abraham Lincoln elnököt egy színházi előadás alatt lőtték le, aki csak másnap halt bele fejsérülésébe. Sokan azonban kételkedtek, hogy a golyó valóban olyan végzetes volt-e, mint ahogy beállították. Többen is úgy vélték, hogy az elnök nem hunyt el, hanem elrejtőzött ellenségei elől. A mai napig nem derült ki, hogy ez igaz, vagy csak pletyka.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix-et a legnagyobb gitár virtuóznak tartották az egész világon. Ugyanakkor, mint a legtöbb rock-zenész, ő sem az egészséges életviteléről volt híres. Állítólag a művész túladagolta magát és ennek következtében hunyt el a londoni Samarkand Hotel alagsorában.

Hendrix munkássága azonban minden rajongó szívében ott élt, halála után is. Ám összeesküvés elméleteket gyártók úgy hiszik, hogy a gitáros csak beleunt régi életébe, és úgy döntött, hogy tiszta lappal kezd, ám ehhez előtte el kell tűnnie. Sokan gondolják azt, hogy Morgan Freeman néven született újjá, ugyanis aki összehasonlítja kettejüket, az észreveszi mennyi hasonlóság van köztük.

Carlos Castaneda

Carlos egész életében hatalmas titok volt az emberiség számára. Nem engedte, hogy képet készítsenek róla, nem adott interjút, senki sem tudja mikor született. Hivatalos források szerint 1998. április 27-én hunyt el májrákban és hamvait Mexikóban szórták szét.

Több rajongó szerint nem is hunyt el, hanem a hegyekbe vonult, hogy nyugodt életet éljen. Sosem derült ki, hogy valóban az ő hamvait szórták-e szét vagy sem.

James Dean

A legendás színész 1955-ben vesztette életét egy autóbalesetben. Azonban a színész rajongói biztosak abban, hogy Dean akkor nem halt meg, csak súlyosan megsérült. A szakértők szerint az autó nem szenvedett akkora kárt, mint ahogy azt többen is gondolták, ebből következtettek arra, hogy a színész még életben lehet. Sokak szerint a férfi lefizette az orvost, hogy mondja azt a világnak, hogy elhunyt. Vajon ez mind csak pletyka lenne?

Ők valóban megrendezték a halálukat:

Jaroslav Hašek

Az első világháború idején Jaroslav Haseket az oroszok fogságban tartották, ennek következtében hazájában azt hitték, hogy elhunyt. Amikor visszatért Prágába, meglepődött mert senki sem várta, hisz mindenki halottnak gondolta. Ezek után ő maga kezdett bele saját halála hírének terjesztésébe, majd eltűnt otthonról és heteken át nem látta senki. Sikerült valahogy elérnie, hogy azt higgyék kiontotta saját életét, csakhogy feleségül vehessen egy nőt. 39 évesen tényleg elhunyt, ám akkorra már senki sem hitte el, ezért csak azok az emberek mentek el a temetésére, akik közvetlenül előtte kapcsolatban álltak vele.

Ken Kesey

1965-ben Ken Kesey írót letartóztatták, s, hogy elkerülje a büntetést elhitette a világgal, hogy kiontotta saját életét. Egy búcsúlevelet hagyott az autójában, amit a tenger mellett hagyott, majd Mexikóba menekült. 8 hónap múlva valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy hazatér, ám, amint betette a lábát szülővárosába megint letartóztatták és 5 hónapig volt börtönben. Szabadulása után először újságíróként dolgozott, majd tejgazdaságot üzemeltetett.

Na mit szóltok ehhez? Szerintetek a fent említett emberek valóban életben maradtak és magányosan a világtól elszigetelten hunytak el? Vagy a balesetek és merényletek következtében veszítették életüket?

betöltés...