12 baki, amiktől sokkal jobbak lettek a filmek

Meglepő, hogy ezek nem voltak betervezve.

Neked melyik film a kedvenced?

Néha a spontán pillanatok képesek átszőni az előre megírt forgatókönyveket és valami mégjobbat kihozni azokból. Mi mindegyik, itt említett pillanatot élveztük, jó döntés volt, hogy a filmekben maradtak. Te mit gondolsz?

12. A galaxis őrzői

A rendező, James Gunn szerint az, ahogy Chris Pratt leejti a Végtelen gömböt csakis a véletlennek és Chris bénázásának köszönhető. De mivel ez illett a karakterhez és a sármos színésznek a gömb elejtése után is sikerült szerepben maradnia, így a jelenet vágatlanul került be a végleges filmbe.

11. Bosszúállók

Robert Downey Jr. annyira beleolvasztotta Vasemberbe önmagát, hogy még saját szokásait is filmvászonra vitte. Ezek közé tartozott, hogy mivel Robert imád egyfolytában nassolni, ezért Tony Starkot is gyakran látni látni rágcsálni valamit. Az a jelenet például, amikor a többieket áfonyával kínálja csak improvizáció volt.

10. Neveletlen hercegnő

A gifen is látható mozzanat eredetileg nem tartozott a forgatókönyvbe. Anne Hathaway véletlen esése azonban olyan jól passzolt az ügyetlen hercegnő karakteréhez, hogy végül az egészet benne hagyták a filmben.

9. Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége

Az, hogy az itt látható jelenet nem fordult tragédiába, csak Viggo Mortensen lélekjelenlétének volt köszönhető. A kés, amit az ork színész véletlenül tényleg elhajított, közvetlenül Viggo feje mellett repült el. Kardjával azonban az utolsó pillanatban sikerült eltérítenie a veszélyes fegyvert. Nagyon úgy néz ki, hogy a színész jó hasznát vette a forgatásokat megelőző harci képzésnek és így a film is egyel több gyomorszorító pillanattal bővülhetett.

8. Éjféli Cowboy

Dustin Hoffman szó szerint magára öltötte Enrico Rizzo, azaz Patkány alakját. Amikor Hoffmant majdnem elütötte egy taxi a forgatás alatt, ösztönből karaktereként reagált, ezt pedig benne hagyták a filmben is.

7. Casino Royale

Ez az emlékezetes pillanat csak véletlenül került bele a kasszasikerbe. Daniel Craig vízbe esett a kamera azonban nem állt le. Így aztán végül a szokásos, dögös Bond-lány helyett a 007-es ügynök sétált ki fürdőgatyában az óceán habjaiból. Egyébként a fürdőnadrág egy aukción kelt el, kb. 72,000 dollárért.

6. A sötét lovag

A kórházi robbanás felvételekor néhány apró hiba miatt egy sor robbanás váratlanul megállt. A jelenetet Heath Ledger emlékezetes improvizációja mentette meg, mivel a pirotechnikai elemek magas költsége miatt, ezt egy felvételből kellett megoldani.

5. Amerikai mesterlövész

A babának, aki a jelenetben szerepelt volna, sajnos a felvétel előtt felment a láza, ezért Bradley Coopernek egy műanyag bábuval kellett dolgoznia. A 42 éves színész megpróbált minél élethűebben játszani, ezért ha alaposan figyelsz, te is észreveheted, ahogy ujjával a bábu karját mozgatja.

4. Az elveszett frigyláda fosztogatói

Eredetileg egy hosszú harcjelenet volt betervezve, Harrison Ford azonban aznap nem érezte magát túl jól. Steven Spielberg nem akarta leállítani a forgatást és hagyta, hogy Harrison a maga módján intézze a dolgot.

3. Django elszabadul

Leonardo DiCaprio a híres ebédlő jelenetben annyira beleélte magát a szerepbe, hogy még azt sem vette észre, hogy megvágta a kezét. Quentin Tarantino úgy döntött, hogy inkább nem szól neki és végigveszik a részt.

2. Közönséges bűnözők

Ebben a jelenetben nem volt betervezve a kollektív nevetés. A felvétel készítése közben Benicio Del Toro többször is eleresztett egy-egy galambot, amit a színészek nem bírtak megállni röhögés nélkül. Ez magyarázza azt is, hogy Gabriel Byrne miért takarja el kezével az orrát. Hát pfuj.

1. Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Hayley Atwell bevallotta, hogy az a pillanat, amikor kezével megérinti Amerika kapitány melkasát nem volt benne a forgatókönyvben. Valójában annyira lenyűgözte Chris Evans tökéletes teste, hogy nem bírt ellenállni a kísértésnek. Bár ez nem volt túl udvarias a részéről, a rendezőnek tetszett a gesztust, és nem vágatta ki a filmből. Mit mondjunk, mi sem tudtunk volna ellenállni…

betöltés...