Ez a 6 dolog feltárja, hogy leginkább miben különböznek az intelligensebb emberek

Tény, hogy a magasabb intelligencia-hányadossal rendelkező emberek sikeresebbek az életben, hiszen – többek közt – jobb képesítést és munkát kaphatnak. De az is tény, hogy jobban jellemző rájuk a boldogtalanság is. Hogy miért? Az alábbiakban elmagyarázzuk!

1. Túlbonyolítják a helyzeteket

Ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg, sokszor képesek a legapróbb részletekig átgondolni a dolgokat, ami pedig gyakran túlbonyolításhoz, illetve stresszhez vezethet.

2. Túl nagyok az elvárásaik

Nem csak másokkal, hanem saját magukkal szemben is. Mindig van egyfajta konkrét elképzelésük arról, hogy minek hogyan kellene alakulnia és ennek érdekében minden tőlük telhetőt meg is tesznek. De sajnos sok esetben nem épp az lesz a végeredmény, amit előre kigondoltak.

3. Túl szigorúak

Leginkább magukhoz. Egyfolytában elemzik önmagukat, amit szintén képesek túlbonyolítani. Ezen felül pedig szinte sosem elégedettek azzal, amit elértek, mindig többet és jobbat akarnak.

4. A valóság túl unalmas

Mivel olyan mélységben képesek átlátni az élet dolgait, ahogy csak kevesen, nem nyugszanak addig, amíg el nem érik a kitűzött nagy céljaikat.

5. Kevesen vannak, akik megértik őket

Mindannyiunk számára fontos, hogy legyenek a közvetlen környezetünkben olyan személyek, akiknek hasonló a gondolkodása, illetve a felfogása. Egy magasabb IQ-val rendelkező esetében sajnos ez nem mindig van így. Borzasztó érzés lehet számára, hogy olyanokkal van körülvéve, akiknek jóval lassabban jár az agya és számtalanszor el kell mondani újra és újra bizonyos dolgokat, hogy megértsék. Ennek eredménye pedig sokszor a magány.

6. Sok esetben pszichológiai problémákkal küzdenek

A szorongás, vagy éppen a bipoláris zavar gyakran olyan személyeknél fordul elő, akik magasabb IQ-val rendelkeznek. A leggyakoribb jelenség az egzisztenciális depresszió, amely a túl sok gondolkodás következménye.

betöltés...