Kirázott a hideg attól, amit a kóbor kutya szájában vitt. De ez még csak a kezdet!

Brazília egyik városában nagyon megindító dolog történt, ami kettős érzemeket vált ki mindenkiből. Egyrészt borzalmas belegondolni, hogy milyen kegyetlen emberek léteznek a világon, még az édesanyák között is. A másik pedig, hogy egy átlagos kóbor kutya milyen szeretetet és bizalmat tud adni a vele mit sem törődő embereknek.

Campinas egy nagyon szegény város, ahol minden a megszokottak szerint zajlott, egészen addig amíg ez a kóbor kutya fel nem tűnt valamivel a szájában. A kutyus csak a helyi kukákban keresgélt egy kis élelmiszer után, de végül egy újszülött kisbabával tért vissza!

A csecsemő csupán pár órája jöhetett a világra, mert még a köldökzsinór sem volt levágva róla. Nem tudjuk felfogni, hogyan tehetett ilyet egy édesanya… Borzalmas! A kutyus azonban tudta a dolgát és a legközelebbi házhoz rohant, szájában az újszülöttel.

A nő nagyon megijedt, amikor először meglátta őket, de bátorságot vett magán és segített a gyermeken. Szinte hihetetlen, de az újszülött még életben volt, amit a kutya is pontosan tudott – annyira gyengéden fogta a szájában, hogy nehogy megsérüljön.

A kórházban azonnal kivizsgálták a gyermeket és megállípították, hogy semmi baja sincs. A rendőrség nagy erőkkel keresi az édesanyát, aki elkövette ezt a szörnyű bűnt. A hős eb azonban városszerte híres lett, a helyiek csak úgy becézik őt, hogy “Angyal a Mennyországból”.

Nagyon sok gazdi jelentkezett a kutya örökbefogadásával kapcsolatban, de ő az utcán érzi jól magát. Ezek után már az élelem és a víz miatt nem kell aggódnia, ugyanis a helyiek minden nap friss ételt és vizet biztosítanak neki.

De ennek ellenére a kutya még mindig vizslatja a kukákat, és ellenőrzi hogy minden rendben van-e. Lehet úgy érzi, hogy valakinek még szüksége lehet a segítségére.

Bizony, néha az emberek is sokat tanulhatnának a kutyáktól. Ha Rád is nagy hatással volt ennek a hős kutyának a története, akkor oszd meg barátaiddal is.

betöltés...