Sajnos senki nem akar esélyt adni ennek a kiskutyának, csak azért mert fekete.

A hátrányos megkülönböztetés olyan rossz és ragaszkodó igazságtalanság, amely továbbra is jelen van az amerikai társadalomban. (és szerintem máshol is) Mivel egyre globalizáltabb világgá válunk, ahol a multikulturalizmus a norma, a tolerancia hiányzónak tűnik.

Egy Gigi nevű kiskutya ha tudna beszélni, akkor elmondhatná mindazt, amit a megkülönböztetés miatt érzett.

A foxterrier, aki átmenetileg a kaliforniai San Bernadino-i Animal Shelterben (SBAS) lakik, részese ennek a szörnyű valóságnak és negatív viselkedésnek, amelyet soha nem kért.

A statisztikák azt mutatják, hogy a sötétebb szőrrel rendelkező kutyákat a világosabb színű társaikhoz képest nagyobb arányban altatják el a sintértelepeken Amerikában; az első helyen a pitbullok állnak. Bizonyos kultúrákban a babonák szerint a fekete szőrű állatok rossz előjelet jelentenek. Persze ez nagyon messze áll az igazságtól.

Sajnos az édes és elbűvölő Giginek fizetnie kell az ilyen típusú gyűlöletért, ami akár az életébe is kerülhet! Ennek az az oka, hogy az SBAS csak néhány hetet ad a kutyáknat, néha csak napokat, hogy családot találjanak, mielőtt megtörténik az elképzelhetetlen: az altatás!

Reméljük Gigi szerencsés lesz, és mielőbb megtalálja szerető családját!

Oszd meg ezt a történetet másokkal is, hogy mindenkihez eljusson az üzenet, hogy minden állat megérdemel egy második esélyt függetlenül attól, hogy hogyan néz ki!

betöltés...