Egész éjjel nyitva tart a kávézó – zárás után kóbor kutyákat engednek aludni a padokon

Egy görög szigeten, Leszboszon van egy Hott Spott nevű kávézó. A kávézó hajnali 3-kor zár, de ez a szabály csak az ember vendégekre vonatkozik, zárás után ugyanis a sziget néhány fiatal és védtelen kóborkutyája bejöhet a kávézóba, hogy biztonságos és meleg helyen alhasson.

Az éjjeli kávézóról egy Eusztraliosz Papanisz nevű görög egyetemi tanár készített egy fotót, ezt december elején feltöltötte a Facebookra. Azóta több százezren osztották meg a képet elismerő kommentekkel.

Mikor az utolsó vendég is elment, a lesbosi kávézóban akkor jön el a kóbor kutyák ideje:

“A városunkban rengeteg a kóbor kutya, akik céltalanul, étlen-szomjan róják az utcákat. Hogy segíthessünk rajtuk, a vezetőség nyár közepén úgy döntött, a kávézóban zárás után a kutyáké a főszerep: kinyitjuk az ajtókat és megengedjük, hogy néhányuk nálunk húzza meg magát éjszakára.”

– idézi az Independent Antonist, a mytilene-i Hott Spott kávézó egyik pincérjét, aki elárulta, július óta nem volt olyan este, hogy a kanapékon ne aludt volna legalább egy – de inkább több – kutya.

“Szerencsére a vendégeinknek nincs ezzel semmi baja. Sőt! Kifejezetten kedves gesztusnak tartják, és sokan még zárás után is visszajönnek, hogy képet csinálhassanak négylábú vendégeinkről. De nem csak ők jönnek: rengeteg megkeresést kapunk a sajtótól is.

Hamarosan például egy tévéstáb érkezik, hogy riportot készítsenek a kávézónkról”

Görögországban a legfrissebb statisztikák szerint több mint egy millió kóbor kutya él országszerte. Eustratios Papanis, aki az első fotót készítette a kávézóban éjszakázó kutyákról és aki az Aegean Egyetem helyettes professzora, elmondta, a menekültválság kirobbanása óta az emberek sokkal toleránsabbak és segítőkészebbek, mint korábban voltak. Még a kutyákkal is.

betöltés...