Ezért nem szabadna szájra puszit adnod a gyerekednek

Ezért nem tanácsos szájon puszilni a gyerekeket! Fejezd ki a gyereked iránti rajongásodat másképp!

Charlotte Reznick brit pszichológus szerint nem ajánlott a gyerekek iránti szülői szeretetet szájra adott puszival kifejezni. A téma akkor került a figyelem középpontjában, amikor a világhálón egy olyan fotó jelent meg, amin Victoria Beckham szájon puszilja kislányát.

A szakember szerint az ilyen szülői megnyilvánulás összezavarhatja a gyereket, hiszen azt tanulja meg, hogy a csók a szeretetet fejezi ki, ezért később mindenkit szájon akar puszilni, és a szülő-gyerek érzelmi kapcsolatra is káros hatással lehet az említett gesztus.

Most következzen 5 helyes szülői megnyilvánulás, amely remekül kifejezi a gyerekhez való kötődést, szeretetet!

1. Ölelés

Az ölelés a legjobb módszer a szeretet, a biztonságérzet kifejezésére. Egy ölelés szorosabbra fűzi a szülő-gyerek kapcsolatot, levezeti a stresszt, és egyáltalán nem érthető félre.

2. Érdemes kimondani: szeretlek

Vannak, amikor a szavak kifejező erejét is lehet használni, hiszen már egy 3-4 éves tisztában van azzal, vagy legalábbis megérti, hogy mit jelent a szeretet szó.

3. Puszit arcra, homlokra

Ez is remek és egészséges formája a szeretet kinyilvánításának. Ilyenkor a gyereket és a szülőt is boldogsághormonok árasztják el, ami szorosabbra fűzi a köteléket.

4. A játék remek móka

Játék közben mindenki jól érzi magát, gyerek és felnőtt egyaránt. És ha jól érzik magukat, akkor az egyet jelent a törődéssel és szeretettel.

5. Fontos a támogatás

Hiába kicsik, attól még nekik is vannak álmaik, ezért a szülő feladata az, hogy biztassa őket, erősítse lelkileg a csemetéiket, hogy ne adják fel az álmukat, hanem valósítsák meg azt.

betöltés...