Ha beszélsz a kutyádhoz, az az intelligencia jele

A kutya- és a macskatulajdonosok régóta szentül meg vannak győződve arról, hogy az ő kedvencük más, mint a többi, így nem ritkán beszélgetnek is velük, ergo az antropomorfizmus csapdájába esnek, amit sokan logikai hibának vagy érzésnek gondolnak, hiszen bugyutaság felruházni tárgyakat vagy állatokat emberi tulajdonságokkal vagy gondolkodásmóddal. Egészen mostanáig.

k

Mától beszélgessünk bátran kedvenceinkhez

A legfrissebb kutatások szerint kedvenceinkkel való kommunikáció inkább az intelligencia, mint a butaság jele! Az University of Chicago viselkedéstudománnyal foglalkozó professzora szerint:

“Nemrégen még a tárgyak és állatok emberként való kezelését gyerekesnek és ostobaságnak tartották, mára viszont kiderült, hogy mindez a magas intelligenciának köszönhető.”

Az antropomorfizmus szakértője szerint tudományos vizsgálatokkal igazolható, hogy ha egy ember beszél az állataival az egyértelmű jele az intelligenciának. Ez a jelenség igaz azokra az emberekre is, akik a növényeikkel beszélgetnek.

Ha tehát ezentúl megosztanád gondolataidat, érzéseidet kedvenc kutyáddal, macskáddal, lovaddal vagy éppen a teknősöddel, akkor tedd bátran! Ez is azt bizonyítja, hogy milyen intelligens vagy.

Ha pedig túl stresszes vagy, akkor ne felejtsd, hogy csökkenti a szorongást a madarak közelsége.

betöltés...