A vakvezető kutya inkább a busz elé vetette magát, csak hogy megmentse gazdája életét

Egy vakvezető kutya bebizonyította, hogy akár az élete árán is megvédi gazdáját.

A 7 éves Figo egy busz elé ugrott, hogy testével védje a 62 éves asszonyt. A bátor golden retriever kutyusnak hála a gazdája kisebb sérülésekkel úszta meg a balesetet.

Figo csodálatos társ.

Sose gondoltam volna, hogy egyszer még az életét is kockára teszi majd értem” – mesélte a 62 éves amerikai nő, Audrey Stone a Fox5NY csatornának, miután kórházba vitték és ellátták a sérüléseit. Az idős látássérült asszonynak az esés miatt eltört a bokája, a könyöke és három bordája repedt meg.

Figonak, aki a busz elé ugrott, a jobb mellső lába szilánkosra tört.

“Az idős asszony és a vakvezető kutyája épp a hétfő reggeli sétából tartott hazafelé, amikor a baleset történt” – mondta az egyik szemtanú, a közeli benzinkúton dolgozó Paul Schwartz. “Épp a zebrán mentek át” – tette hozzá. Az asszonyt és a kutyáját egy óvodai kisbusz ütötte el, mert a sofőr nem vetté észre a zebrán áthaladó párost.

A benzinkutas még azt is elmondta, hogy a kutya a sérülései ellenére sem akart a gazdája mellől elmozdulni.

“Csak azután engedte, hogy bekössük a lábát, hogy a mentők útnak indultak a gazdival a kórház felé. Akkor viszont már nagyon elveszettnek tűnt” – mesélte a férfi. A sérült asszonyt nemsokára kiengedik és akkor újra együtt lehet a hűséges kutyusával.

betöltés...