Élethosszig tartó odaadás: A gazdi haldokló kutyája mellett maradt annak utolsó pillanatáig

A kutya az ember legjobb barátja és már teljes értékű családtagnak tekintjük őket, hiszen az évek alatt rengeteg boldogságot és szeretetet tudnak nyújtani nekünk. Egy gazdi életében a legszomorúbb pillanat az, amikor meg kell hoznia a végső döntést: el kell altatni a kedvencünket. Nem hiába oly nehéz feladat ez, hiszen az évek alatt szoros barátság alakult ki, ez pedig extrán igaz a katonákra és a velük szolgáló kutyákra.

Ezek a négylábúak az életüket kockáztatják az ember védelméért. Amikor pedig nyugdíjba vonulnak, általában a vele együtt szolgált katona fogadja őt örökbe. Ez történt Bodzával is, aki 2006-ban állt be a szolgálatba, majd 2012-ben vonult nyugdíjba. Bodza bombakereső kutyaként szolgált Kyle Smith mellett. Miután pedig elérte a nyugdíj-korhatárt, a férfi örökbe fogadta őt. A jó kapcsolatuk tovább folytatódott és még jobban elmélyült: együtt bolondoztak, egy szobában aludtak.

Lassacskán Bodza öregedett és egészségügyi problémái lettek, melyek végül elviselhetetlen fájdalmat okoztak neki. Ekkor döntött úgy Kyle, hogy elaltatja kedvencét, ezzel megszabadítja őt a szenvedéstől. A gazdinak nem kellett ezt a roppant nehéz megpróbáltatást egyedül csinálnia, meglátogatták a vele szolgáló bajtársak, akik egy zászlót borítottak Bodza testére, hogy tiszteletüket adják neki. Bár Bodza már nincs köztünk, de az emléke örökre megmarad Kyle számára.

betöltés...