A bébi gepárd és a kiskutya fiatalon találkoznak – felnőttként elválaszthatatlanok

Ruuxaa a gepárd és Raina a kiskutya még nagyon fiatalon találkoztak. Csupán pár hónaposak voltak, de ekkor látszódott, hogy barátságuk örökké fog tartani. Mindketten a San Diego-ban található Zoo Safari Parkban éltek. Nemsokkal első találkozásukat követően az állatorvosok rájöttek, hogy a kis Ruuxanak növekedési problémái vannak. A két első mancsa nem úgy fejlődött, ahogy kellett volna. Szerencsére ezen a betegségen egy kezeléssel tudtak segíteni.

Amikor felfedezték a gepárd betegségét, barátsága nagyon fontossá vált Ruuxa számára. Fontos volt, hogy legyen mellette egy társa, aki mindig a közelében van. Mivel a kis gepárd lábai nem egyenesen kezdtek el nőni, az állatorvosok műtéten gondolkodtak. Az operáció kockázatos volt és felmerült az is, hogy Ruuxa talán soha többé nem fog járni. A beavatkozás napján a kutyus barátja ott volt mellette, aki nem hagyta őt egyedül.

A gyógyulás alatt is mellette volt, bár sokszor csak kicsit távolabbról figyelte őt, nehogy fájdalmat okozzon neki véletlenül. Pár hónap múlva Ruuxa már egy gepárd versenyen is elindult, amit az állatkert szervezett. Hihetetlen hogy a gepárd egy ilyen kockázatos műtét után képes volt erre. Mára pedig akár 120 km/h sebességgel is képes futni. És mégis ki kísérte el erre a szuper versenyre? Hát persze, hogy a legjobb barátja, Raina.

betöltés...