Egy rét mellé, szorosan egy oszlophoz láncolva dobták ki az anyakutyát, 6 újszülött kölykével együtt

Szívszorító képek mutatják, hogy a félelemtől reszkető anyja kutya kétségbeesetten nézz és próbálja megérteni, hogy mi rosszat tehetett, amiért ilyen sorsot érdemelt hogy szorosan egy korlát mellé láncolva kidobták 6 újszülött kiskutyájával együtt egy Elphin melletti mező közelében, Roscommon megyében, Írországban.

Egy járókelő vette észre a tehetetlen a 2 év körüli keverék kutyát és kölyökkutyáit, riasztva a rendőrséget és az állatokkal szembeni kegyetlenség megelőzésére szolgáló ír társaságot (ISPCA).

A kutyák kihűltek és éhesek voltak, amikor megmentették őket, majd később az ISPCA Nemzeti Állatközpontba szállították a Longfordba sürgős állat-egészségügyi vizsgálat céljából. Szerencsére úgy tűnik, hogy nincsenek súlyos egészségügyi problémák. Nem ismeretes, hogy meddig hagyták a kutyát és kölyökkutyáit egyedül a mezőn. A múlt kedden talált kutyákat most szorosan figyelemmel kísérik az ISPCA gondozásában, és Hugh O’Toole, az ISPCA központ menedzsere elítélte azt a szörnyű embert, aki ezeket a kutyákat így kidobta.

Azt mondta: “A kétéves, csak víz, élelmiszer vagy menedék nélkül kikötözött kutyát egyértelműen veszélybe sodorta, kiskutyáinak életével együtt. Felhívjuk a kedvtelésből tartott állatokat, hogy a kutyákat ivartalanítsák és ezzel lehetséges a nemkívánatos állatok nagy számának csökkentése.

“Nem értem, hogy bárki azt gondolja, hogy rendben van-e az hogy normális dolog egy kutyát kapuhoz kötve hagyni, úgy hogy még a kölykeiről is gondoskodnia kéne. A közelmúlt esőzésének és a hideg időjárásnak ezen a héten a kimenetele nagyon veszélyes is lehetett volna és boldog vagyok, hogy figyelmeztettek minket, hogy segítsünk nekik.

” Hozzátette: “A kutyán chipet kerestek, hogy megtalálják a tulajdonosát, de sajnos nem került mikrochip belé, ami jogi követelmény. “Központjaink állandóan teljes kapacitással és nagyon korlátozott erőforrásokkal, időnként magánszállást igénylő kenneleket kellett használnunk, hogy segítsünk a bejutásra váró állatok számának növelésében, amint rendelkezésre áll a hely. Időbe telhet, amíg jó felelősségteljes otthonokat találunk a a sok állatunk, aki gondozásunkban van. ”

Az anyát Emmy Lou-nak hívták, míg kölyökkutyáinak Billy Ray, Dixie, Dolly, Dotty, June és Patsy nevet kaptak. Mindannyian az új évig az ISPCA gondoskodásában maradnak, amikor majd a központ arra törekszik, hogy biztos, szerető otthont találjon nekik.

betöltés...