Meghalt a kutya, aki medvetámadástól mentette meg gazdáját

A 14 éves angol szetter életét áldozta, hogy megmentse gazdáját és annak többi kutyáját az erdőben kóborló medvétől.

Stephen Parisi New Jersey-ben kirándulgatott kutyáival, mikor belebotlottak egy magányosan kóborló fekete medvébe. A medve szinte azonnal támadásba lendült, de Parisi bátor kutyája, a 14 éves Pete gondolkodás nélkül harcba szállt a nagy testű állattal. Parisi és a többi kutya gyorsan biztonságos helyre menekült, ahol a férfi megkötötte az állatokat, hogy visszaszaladhasson Pete megmentésére. Addigra a medve ugyan már elmenekült, de az idős angol szetter súlyosan megsérült.

Parisi és felesége azonnal kórházba vitték a kutyát, aki derekasan küzdött, de az életét már nem tudták megmenteni – Pete belehalt sérüléseibe. Parisi azt mondja, a röntgen durva gerincsérüléseket mutatott, ezért ha sikerült is volna megmenteni a kutyát, valószínűleg már sosem tudott volna járni.

Pete gazdája megható Instagram-posztjában megköszönte az öreg kutyának a 18 hónapot, amit együtt tölthettek, majd azt is hozzátette: „Kérlek, gyújtsatok egy gyertyát Pete-nek, és emlékezzetek, hogy egy kutya megmentésével néha saját magadat mented meg. Az idősebb kutyák is annyit tudnak adni. Szeretlek, Petey.”

betöltés...