Több százan kísérték utolsó sétájára a haldokló 18 éves kutyust

A brit Mark Woods 18 éves whippetjét, azaz angol agarát több százan kísérték utolsó útjára, miután felhívást tett közzé a Facebookján.

A férfi különleges módon szeretett volna elköszönni kedvencétől, mielőtt elaltatják. Walnut, azaz Dió egész életében vele volt, így nagyon fájdalmas volt számára, mikor el kellett tőle búcsúznia. -írja a The Sun.

A 18 éves kutyánál az utolsó napokban már keringési- és szívelégtelenség lépett fel, ezért az orvosok közölték, hogy le kell altatniuk. Ekkor határozta el a cornwalli férfi, hogy a közösségi oldalon szervezi meg a kutya utolsó sétáját. Walnut akkorra már olyan gyenge volt, hogy a karjában kellett cipelnie, mert a kutya már nem tudott lábra állni. Woods az utolsó sétáján elvitte a kedvenc helyeire, hogy utoljára még lássa azokat.

A férfi felhívására több százan jelentkeztek, barátok, ismerősök, kutyabarátok, akik elhozták saját kedvenceiket. Voltak olyanok is, akiknek nem volt kutyájuk, de megérintette őket a felhívás és részt akarta venni a sétán.

„Az elmúlt 18 év alatt rengeteget sétáltunk itt mi ketten. Kora reggel jöttünk, amikor csak kevesen voltak a parton, de most valamiért úgy éreztem, el kell hívnom a barátokat és az ismerősöket, hogy ők is elbúcsúzhassanak Walnuttól” – mondta a megtört gazdi. A közös séta után Mark elvitte Walnutot az állatorvosi rendelőbe, ahol megkapta az injekciót, majd örökre elaludt a hűséges házikedvenc.

„18 évet töltöttünk együtt, miközben kétszer elváltam, és háromszor megházasodtam. Az életem legnehezebb percein osztozott velem, ez tette őt igazán különlegessé” – mondta könnyeivel küszködve Mark.

Woods nagyon hálás az embereknek, hogy osztoztak a különleges sétán és együttéreztek vele fájdalmában.

A sétáról készült megható videót már több millióan nézték meg.

betöltés...